Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   IP Telephony and Convergence (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=8)
-   -   problems with MGC mac addresses (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=2068)

jsmith0012 08-31-2012 10:27 AM

problems with MGC mac addresses
 
a customer im working with is having problems with the "macshow" command in the cs1000 media gateway cards recently installed. the macshow command is not showing the mac address that is actually being used. heres the mach show for the 3 MGC's at this sight.

ELAN : 10.99.106.138
TLAN : 10.99.106.38

ELAN : cc:f9:54:ec:2c:67
TLAN : cc:f9:54:ec:2c:68
DB1 : 58:16:26:bd:87:69
DB2 : 58:16:26:bd:ac:96


ELAN : 10.99.106.139
TLAN : 10.99.106.39

ELAN : 80:00:80:00:80:00
TLAN : 80:00:80:00:80:00
DB1 : 3c:b1:5b:49:31:69
DB2 : 3c:b1:5b:48:e9:3a


ELAN : 10.99.106.140
TLAN : 10.99.106.40

ELAN : 80:00:80:00:80:00
TLAN : 80:00:80:00:80:00
DB1 : 58:16:26:bd:db:64
DB2 : 58:16:26:bd:ad:48



however when i ping from the same vlan and show the arp cash this is what i get

10.99.106.138 cc-f9-54-ec-2c-67 dynamic
10.99.106.139 c8-f4-06-86-5a-a0 dynamic
10.99.106.140 c8-f4-06-86-3a-1a dynamic
10.99.106.38 cc-f9-54-ec-2c-68 dynamic
10.99.106.39 c8-f4-06-86-5a-9f dynamic
10.99.106.40 c8-f4-06-86-3a-19 dynamic

witch are the correct mac addresses being used by the system. this is not service affecting but my customer is freaking out since this is a new install. this is a 7.0 CS1000.

any ideas?

chandragiri 10-04-2012 05:41 AM

I think the setup needs to be understood properly, you can open a SR to get this troubleshooted.

brown834 07-24-2015 07:01 AM

Did you ever get an answer to this? I am now having the same issue and have escalated the ticket, but they are still reserarching the issue.

Richard

brown834 07-29-2015 06:52 AM

Have a partial answer to this issue
 
I have an open SR for this, but I do have a partial answer. The situation is that after the MC32S cards are configured, when you use macShow first the ELAN MAC address goes to 80:00:80:00:80:00, if you run macShow again the TLAN MAC address also resets to 80:00:80:00:80:00.
After going up to Tier 4 (?) and testing two cards, it seems that there was a manufacturing defect in these Release 9 cards. They were all made on the same date 04/14/2014. The cards are going back to Avaya for additional evaluation. I will update when I get a final resolution.

baliy 08-01-2015 05:27 PM

MAC Address showing in arp is the correct mac. you can also check the same from mac address tagged on hardware.

brown834 08-10-2015 07:13 AM

Got a partial answer
 
The issue only presents in Release 8 and 9 MGCs. It is an issue in the firmware and a patch may be issued in the future for Version 7.6. It is not service affecting and you can see the correct MAC address by looking at the card itself or in Element Manager.

mkostyukevic 04-27-2016 04:16 AM

The issue became visible after some hardware change in several releases of MC32S and MGC cards.

On the other hand, it can be resolved via a change on a side of the CSP loadware. MPLR33564 was created to address that on MC32S and MGC (rls 7.6.) The patch will also be included in a future CSP loadware for MGC.

brown834 04-27-2016 06:35 AM

Thanks for the info on the patch. We are looking to do a patch update soon and i will make sure that this one is in the list.

mkostyukevic 06-01-2016 05:17 AM

MPLR33564 was included into DC07 CSP loadware. This loadware will be released to customers along with SP8.


All times are GMT -7. The time now is 04:18 PM.