Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   Small and Medium Business Communications (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=6)
-   -   IP Office Softphone will not work if logged onto windows domain (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=1777)

cbrend 05-31-2012 03:25 PM

IP Office Softphone will not work if logged onto windows domain
 
Strange one. Cannot find a particular setting in a domain security policy (we use group policies) that would affect this. However, if I use a pc/laptop and logon to the DOMAIN, even as a domain admin account, the softphone will let you login and attempt to launch...you see the physical phone log itself out...but the softphone application on the pc/laptop never actually starts. We have to kill it with taskmanager.

If i take the same pc/laptop and logon to it as a LOCAL user account, not to the domain, softphone works fine.

Oh, and this is consistent across multiple pc's/laptops. Identical behavior on all of them. I've had to modify the Softphone desktop shortcut to "runas \USER:localaccount...." but that is causing us to create a local account, and the user has to remember the password for it (won't let me use a blank password for the local account). further... because the pc is a member of the domain, all passwords (local or domain) must meet complexity requirements. so now the user has 1) domain logon password 2) softphone application logon password 3) local user account password.

Any suggestions? Thanks!

pdgavin 06-04-2012 06:09 AM

IP Office Softphone will not work if logged onto windows domain
 
It definitely sounds like a domain security policy issue. I would go through it and see if you can find the culprit by disabling the settings one at a time until it starts working.

You can find a list of the TCP ports that the softphone uses on the IP Office Knowledgebase and you can make sure that none of these are being disabled.

Pete

rbasse 11-17-2014 07:03 AM

Anyone figure this out?
 
I am having the same issue, and have struggled to remove each and every user/computer policy, but the app still will not connect to IP Office.


All times are GMT -7. The time now is 02:26 AM.