Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   Avaya Aura & Unified Communications (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   46xx IP phones VLAN (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=13611)

loehrc 05-04-2018 01:33 PM

46xx IP phones VLAN
 
Hi! I have taken over responsibility of a remote location, from a different BU, with many 46xx modeled IP phones. We realize these devices are well past their prime and will no longer be supported come September. Hopefully by then we will have them swapped out for newer models (WIP).

In the meantime, however, I am in the process of trying to move these devices to a new IP range and VLAN within my BU. While testing I am told by remote end users the phones are requesting VLAN to be manually entered.

My knowledge of these models are null. Is this standard for the 46xx models? Or has this been coded in them some how via CM (we are on CM 6.2 at the moment). I do not see anything in the 46xx setting files dictating what VLAN should be. The IP network map in CM for the IP address range of these devices have VLAN column set at "n".

Any knowledge and/or recommendations will be greatly appreciated.

Thank you
Cheri

mlombardi1 05-14-2018 05:28 AM

VLAN assignment can be done via DHCP option strings. See here: https://downloads.avaya.com/elmodocs...lanad0411.html

rrhoad 05-14-2018 12:26 PM

LLDP would be the best option if your network switches support it. The only problem with using DHCP is the phone will initially come up on the data VLAN, get an IP address and the VLAN information, then reboot and come up on the VLAN assigned via DHCP and then be assigned an IP address on the voice VLAN. If that is your only option just make sure you have enough IP addresses on the data VLAN.


All times are GMT -7. The time now is 09:56 PM.