Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   IP Telephony and Convergence (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Avaya G430 Gateway is not accessiable outside the subnet its connected to (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=4704)

ilalpatidar 06-09-2014 02:23 PM

Avaya G430 Gateway is not accessiable outside the subnet its connected to
 
Dear All,

I have a situation here.

I have recently configured G430 media gateway after doing a nvram init command(even before doing this the gateway was not working properly means nothing changed )

1. When I configure IP address, Subnet mask and gateway to connect it to LAN I am able to ping and connect within the subnet in which its connected
e.g if i connect the gw to 10.120.120.x and use a laptop which has an ip address of 10.120.120.x than it works fine.
2. when I try to access it from any subnet apart from the subnet/ip range which has been used to connect the MG to LAN it does not work : no Ping response, no phone registration means the MG becomes useless.

below is configuration and FW version

HW Vintage : 1
HW Suffix : A
FW Vintage : 31.26.0


interface Vlan 1
icc-vlan
ip address 1x.1xx.12.4 255.255.255.0
pmi
exit

ip default-gateway 1x.1xx.12.1

I tried working with network folks but as per them nothing wrong with SW/VLAN configuration as other devices are working fine.


any suggestions/help would be appreciated in this matter.

mlombardi1 06-09-2014 02:39 PM

Can you ping the default gateway from the G430? Also, execute "show ip route" and make sure the correct gateway is set for the 0.0.0.0 network. Is the subnet mask correct?

ilalpatidar 06-10-2014 02:00 PM

Yes I can ping the default gateway. and below is the output of the show ip route command and yes subnet mask everything is correct.

#show ip route.
Network Mask Interface Next-Hop Cost TTL Source
0.0.0.0 0 Vlan 1 1x.1xx.12.1 1 n/a STAT-LO
1x.1xx.12.0 24 Vlan 1 1x.1xx.12.4 1 n/a LOCAL


another thing which i noticed is that S8300D server which is installed on the same gateway is accessible to outside network without any problems and configuration for the server is exactly same in terms of network except the IP of gw is different.


All times are GMT -7. The time now is 04:25 AM.