Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   IP Office Contact Center (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=67)
-   -   No IM/Presence with OneX Portal (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=14495)

carroll20 08-24-2021 09:05 AM

No IM/Presence with OneX Portal
 
I am a novice with the Avaya system. Our One-X no longer has an icon for IM for any users.

We have IP Office 9.1.800.172 and One-X Portal 9.1.12 on a Server 2012 R2 box. The OneX Portal admin page shows IM/Presence as Starting. All the other components are green. Restarted the service, the server itself and have tried uninstalling/reinstalling One-X but it never changes from Starting.



Digging through logs, the 1XSCSServicesRollingFile.log shows repeated ERROR sipximbot - IMBot::connectToXMPPServer - Could not login to XMPP server
No response from the server.:


The IP Office Manager security Service User EnhTcpaService has had the password set. Does the IM/Presence connect through this as well? I don't see where to set a password. The Portal admin page has configuration for IM/Presence but not an entry for password.

Digging around more, in the onexportal\scs\etc\sipxpbx folder, the scsimbot.properties file shows a password of 12345 which is not something we have set. If I try to manually change this file, it is overwritten the next time the service starts up.


Any assistance would be greatly appreciated!

carroll20 08-30-2021 08:34 AM

Just for reference, we were only able to get this working by uninstalling One-X Portal, restarting the IP Office server as well as the main Avaya server.

We tried these same steps again on the original server, but again the IM/Presence only shows as Starting.
We will have to go the VM route.


All times are GMT -7. The time now is 04:26 PM.