Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   IP Telephony and Convergence (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=8)
-   -   1608 Boot cycle issue (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=12892)

andre253 07-17-2017 01:30 PM

1608 Boot cycle issue
 
Hi Guys,

We have a weird issue with the 1608 phones whereby if connected to a port with both data and voice vlans (data native, voice tagged) occasionally some phones go into a boot loop, this can happen after months of use and suddenly they get power cycled and start to play up.

When these same phones are connected to a native voice vlan port however, they work fine (sometimes they also need a craftclear but still bootloop on the data vlan once cleared).

Also, often once they have booted and logged on connected to the native voice vlan, I can re-connect them to the tagged port and they work fine!

On the Data DHCP scope we have -

242 = L2Q=0,L2QVLAN=14 (I did have the vlantest=60 but was advised to trim the dhcp options to minimum)

On the Voice DHCP (same server with a DHCP helper relay on the router) -

242 = MCIPADD=10.1.1.2,10.1.2.2,MCPORT=1719,HTTPSRVR=10. 1.1.2,10.1.2.2

This is because we have a failover IP Office server in a different site but I have tried without the second IP in the option.

Anyone have any ideas?

Thanks

under19 08-09-2017 12:29 PM

Was having the same issue with 1608s. I had to create a port on the switch with just the Voice VLAN and the phone would connect fine - Factory Reset - Reconnect on the port with strictly the Voice VLAN and then once it was reconnected I could replug it back into a port with Tagged Voice / Untagged Data. Happened randomly and to random phones, not sure as to why or a full solution but it worked and is still working.


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.