Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-27-2012, 12:33 PM
henry44 henry44 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
henry44 has 10 reputation points
Default Slow Network Performance

With vendor support we recently installed an Avaya IP500 V2 phone system. Our users are now experiencing slow PC network performance when using the secondary ehternet interface on the Avaya 9611 phone. Bypassing the phone resolves any/all latency to shared LAN services or Internet browsing and downloads. We have a support case open with Avaya, but I was wondering if anyone has experienced a similar performance issue?

Control Unit: IP500 V2
Current Firmware: 8.0 (46)

Telephone Type: 9611
Firmware Version: 6.2209

Switch: HP Procurve 8212 zl
Firmware Version: K.15.08.0013
Description: Interface ports are auto negotiated at 1000FDx POE enabled.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2012, 05:59 AM
pdgavin pdgavin is offline
Guru
.
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 164
pdgavin has 10 reputation points
Default Slow Network Performance

The 9611G are not supported on R8.0. GA release.
This phone is supported by the IP Office Release 8.0 Q1 2012 Service Pack and higher.

There is a more recient release of IP Office available:

8.1 FP1
IP Office: 8.1.63
9611G: Kernel S96x1_UKR_V13r50_V13r50 / Application 9608_11HALBR6_2_2_09U_V452

You can try this and then if you are still having problems make sure you have your VLANs and the rest of your network settings setup correctly and you have the latest firmware updates on your GIG POE Switches.

Pete

Last edited by pdgavin; 12-28-2012 at 07:23 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2013, 04:50 PM
mquast mquast is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
mquast has 10 reputation points
Default

I was experiencing slowness with my computer connection through a 9611g phone as well. (That's how I found this post). After more research and testing, I was able to resolve my issue. It seems that by default the "PC Ethernet" setting is set to 100Mbps by default. (even though it showed "Ethernet" set to 1000Mbps on the "Miscellaneous" page of network info). I'm not sure why it defaults to 100Mbps for the PC Ethernet, I would think the default would be Auto.

Anyway, I was able to change this easily in what they call the local (craft) procedures menu.

The hard part was finding out that this menu even existed, and how to access it.

I finally found it, and how to access it, in a pdf from Avaya. (It's their Installation and Maintenance Guide for 9611g and similar phones)
http://downloads.avaya.com/css/P8/documents/100157596

the information for accessing local (Craft) procedures starts around page 34.

The short version:
1) To get to the procedure menu: Hit "Mute", "27238", then "#".
(NOTE: This all needed to be done in about 6 seconds or the phone ignores the key presses. Also, "27238" is the default PROCPSWD, so if this has been changed for your system, then you'll have to enter that.)

2) From procedure menu arrow down to "INT" then arrow to "PC Ethernet". The Left and Right arrows allowed me to change the value from 100Mbps to Auto.

3) Save & retest connection speed.


Hope this helps you or someone who runs into the same issue.
Reply With Quote
Reply

Tags
9611, ip500, network, performance, slow

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:58 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.