Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Contact Center Applications

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-22-2016, 05:49 AM
sharm143 sharm143 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 3
sharm143 has 10 reputation points
Default CMS R18 Install Issues: IDS not Initiliazing

Guys

I am doing a fresh Install for a Avaya CMS R18 solution running Dell R630 Mid Market servers. The system came Pre-Installed with the CMS software as well running 18.0.0.0. Post turning it on, I changed the Hostname and other details using the netconfig utility and restarted to save settings. Once server was back up , I changed the root password and confirmed the df-Th and sfdisk -lq outputs with the comparative outputs and it's good. I only see an extra 16GB of space mounted on /tmpfs which is not there when I run the df -Th|grep sda command. I setup the environment and started the dbinit.sh script. The output showed that IDS did not initialize properly and CMS database install failed. I check the /opt/informix/cmsids.logs and see that system is unable to build most of the databases including sysmaster. I have tried reinstalling the CMS to 18.0.0.2 as well but same result when I run the dbinit script. Any ideas much appreciated guys.
  #2  
Old 08-23-2016, 12:19 AM
shaikht shaikht is offline
Genius
.
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 246
shaikht has 25 to 49 reputation pointsshaikht has 25 to 49 reputation pointsshaikht has 25 to 49 reputation points
Default

Hi,

Make sure that DNS details are given properly while using netconfig script.

It could be one of the reason.

I hope it helps.
  #3  
Old 08-23-2016, 12:42 AM
sharm143 sharm143 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 3
sharm143 has 10 reputation points
Check Mark

Thanks Shaikh but I had the issue rectified. I had not connected the eth0 on the network which caused this. Avaya mentions that NW cable needs to be there and all IP's and domains reachable while running the dbinit script and that resolved the issue. Here's a link to the Inquira note:

https://support.avaya.com/ext/index?...ITLED_CUSTOMER
Closed Thread

Tags
cms, database, ids, r18

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:03 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.