Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 09-08-2016, 07:44 AM
adesou adesou is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 1
adesou has 10 reputation points
Default Avaya Aura Utility Server not Showing Updated FW

Hello,

I'm new to my organization and managing the Avaya Phone system. I was able to get the Avaya Utility Server up and running in a VM: I've updated to the latest version I could find (6.3.13.0.20) and am able to log in and upload files. I've also successfully configured our CM Login (We are running Communications Manager 5.2, if I am not mistaken).

The Utility Server was able to Display all of my Avaya Stations and give me details about their IP, version, extension, and FW version. The majority of our phones are Avaya 16xx, so that's what I've been focusing on. The Latest Firmware Version on the server for the 16xx phones is 1.3200. I've downloaded the latest firmware file from the avaya site (I believe it is 1.3.9. The file name of the .zip package is 16xx-IPT-H323-R1_3_9-032816) and was able to successfully upload the file to the server.

The uploaded file showed up under "Manage Phone Firmware" and I was able to unpack and activate it. I even went about Deactivating and completely removing the old 16xx firmware that came pre-installed on the system. However, when I go back to "Display Server Firmware" it still list the Latest Firmware Version as 1.3200.

We are currently using the IP_Tel app running on a physical Windows machine, but the goal is to move off of IP_Tel, decommission the physical machine and use the Utility Server VM exclusively. Is there some reason why the Firmware version on the server will not update? Is there a step that I am missing? I've included attachments that may be helpful. Thank you for any help you may be able to give!

Manage FW.JPG

FW Available.JPG
Reply With Quote
 

Tags
avaya aura, firmware update, utility server

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:15 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.