Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Messaging

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-30-2014, 05:26 PM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Default AAM 6.2 Outlook Integration

I am installing Aura Messaging 6.2 and when configuring the Outlook integration I enter the messaging server name I get the error:

Send test email message: The server responded: 421. 4.3.2 Service not available

I have tested the IMAP/SMTP/POP3 connections from the Aura Messaging and all connections test ok.

Anyone have this issue or know what is causing my problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2014, 11:22 PM
dineshan dineshan is offline
Hot Shot
.
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
dineshan has 10 reputation points
Solution Delivered AAM 6.2 with Outlook Plugin

Aura Messaging 6.2 provides flexible storage for users. If the user's voice mailbox is configured to be an Exchange 2007/2010, then the Voicemail should directly be delivered to the Exchange Mailbox. To utilize the complete functionalities like Play on Phone, Voice Reply, Call Sender etc, you may have to configure the plug-in for the same. The AAM Administration guide https://downloads.avaya.com/css/P8/documents/100172127 Explains this on page 20.

However, if the mailbox is on the Avaya Storage you will need to configure an IMAP connection from the Client PC, via the Outlook to the Storage Server. I would suggest you skip the "Test Account Settings" and see if Voicemail gets delivered or not. This will help isolate the problem.

Regards,
Girish

Last edited by rbrookes; 03-05-2014 at 04:01 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-30-2014, 11:38 PM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Default

We're using the Avaya Message Store and the error I am getting is on the Client PC. I'll have to try and see if it works if I disable testing the connection. Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2014, 05:34 AM
t848756 t848756 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
t848756 has 13 reputation pointst848756 has 13 reputation points
Default

System parameters/ports - is SMTP 25 allowed, no TLS, unencrypted on the MSS?

Basically you're setting up an old-fashioned email account to the messaging server with SMTP/IMAP. You never should use SMTP on the messaging, but Outlook would perceive AAM to be an "email" server and want to test sending and receiving. You can ignore that SMTP thing provided you get the IMAP thing working.

Wireshark the protocol interaction between your PC and the MSS when setting up that account, should give you an indication as to where its failing.

Cool Story Bro:
I saw a guy misconfigure the hostname/FQDN of an MSS this one time, and the internal addresses for mail stopped being first.last@mssprivate.company.com and became first.last@company.com.

This syntax matched their corporate Exchange email addresses. Users with IMAP to the MSS would reply/forward to messages from their IMAP box. Outlook would use the account of the Inbox they were currently in to send those messages. Because the contacts in Outlook had the corp emails but those matched the messaging emails, people were complaining MM would say "You have 2 unread emails" on the phone with no way of listening to them.
Some users used IMAP mailboxes in Outlook, others didn't. Those that didn't had no clue what was going on and we had to remove them from an IMAP account we defined in Outlook.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-04-2014, 08:27 PM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Solution Confirmed

Dineshan - That worked....appreciate the help!!!!

Last edited by rbrookes; 03-05-2014 at 04:01 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.