Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2018, 08:46 AM
dwihl dwihl is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 2
dwihl has 10 reputation points
Default PC's not receiving DHCP IP via data port on Avaya Phone

I have this problem on all computers using an Avaya phone data port to connect to the LAN since we replaced an Extreme switch with a new Cisco Meraki switch

The phones receive an IP OK (192.168.30.x)

The PC's don't get a data IP (10.50.20.x) but work if we assign them a static IP on this range, also the PC's do get a DHCP IP if plugged directly in to the switch.


We use an Avaya S8300 and G430 (Our DHCP server) onsite.

The Topology is:

PC (Avaya One-X) 10.50.20.x -- Switch -- Riverbed -- Firewall -- Avaya G430 (192.168.30.3)

We had to setup a Layer 3 relay on the switch to the DHCP server because PC's were not picking up a DHCP address before hand (when plugged in to the switch directly).

We have logged this with Avaya support who said it is a Switch port issue but we have tried all configs we can up to now.


TAGS: Avaya, VOIP, S8300, G430, One-X, Relay, DHCP Meraki,Citrix,Extreme, Firewall, Riverbed
Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2018, 09:03 AM
mlombardi1's Avatar
mlombardi1 mlombardi1 is offline
Legend
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 406
mlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation points
Default

Are you sure there is a configured DHCP relay? I'm assuming the DHCP server is on the data VLAN. The switch ports should be configured as trunk ports with the voice tagged and data untagged.
Reply With Quote
Reply

Tags
avaya, g430, one-x, s8300, voip

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:51 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.