Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2010, 11:32 PM
faqeel faqeel is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
faqeel has 10 reputation points
Unhappy 1608 2Phones Dead

Hi guys,

We are facing strange issues with 1608 phones .. 2 phones at same location are doing nothing.. and showing junk data only!

any way to reset to factory default.. i tried 73738# but of no use.. or any other way to reload the firmware of the phones?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-26-2010, 12:03 AM
zhonghuali zhonghuali is offline
Member
.
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 5
zhonghuali has 10 reputation points
Default

Hi Sir,

For 1608 phone, please press Mute 27238# to reset the setting.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-26-2010, 11:19 PM
aa1 aa1 is offline
Guru
.
 
Join Date: Feb 2010
Location: Budapest - Hungary
Posts: 185
aa1 has 24 reputation pointsaa1 has 24 reputation points
Default

Hello, to reload the firmware, you can simply downgrade to an older release and then upgrade the phone again.

Here is the link to the 16xx phones
http://support.avaya.com/css/appmana...ds/P0468/1.3.x
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2010, 01:25 AM
faqeel faqeel is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
faqeel has 10 reputation points
Unhappy

Quote:
Originally Posted by zhonghuali View Post
Hi Sir,

For 1608 phone, please press Mute 27238# to reset the setting.
Thanks for the suggestion but its of no use.. what we do normally is after we press the mute button the IP Phone goes into config mode and we dont hear any beeps for the keys pressed.. but as you said i tried typing craft.. i.e. 27238# but it didnt work out its giving beeps on every key pressed!.


Quote:
Hello, to reload the firmware, you can simply downgrade to an older release and then upgrade the phone again.

Here is the link to the 16xx phones
http://support.avaya.com/css/appmana...ds/P0468/1.3.x " .
We are getting Garbage data on Phone screens.. we dont know in what state the phone is .. we switch on the set with Power over Ethernet (POE)

we get Junk Data on screen as follows

Rqt0A AAUAO00000000000000000000000000
:0A 0AA wAq}000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000

while the fone is booting up the screen is in some movment state with same junk/ Garbage Data.

Any more solutions highly appreciated!

Regards
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2010, 12:07 AM
uschwalbach uschwalbach is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
uschwalbach has 10 reputation points
Default 2 phone death ?!

provides sufficient current to the switch? what a switch is it? Cisco switches can operate on the power and the current software manegmant for individual ports sat down.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2010, 04:39 AM
ista6's Avatar
ista6 ista6 is offline
Whiz
 
Join Date: Feb 2010
Location: Netherlands
Posts: 35
ista6 has 10 reputation points
Default

I have seen this when there are power adapters are used.
Those power adapters do not fit very well and if you move the phone then the power is gone for a moment and the phone reboots.

The phones do get an ip address but that is all.
You can see this on the garbled screen (hex counting up)

The phones are probably broken.
__________________
Honey, i fried the IP Office!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:32 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.