Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2013, 05:27 PM
flemig flemig is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
flemig has 10 reputation points
Default IP Office not sending PAI over SIP trunk to Cisco UCM

Hey guys. I have a SIP trunk between a Cisco UCM cluster and an Avaya IP Office 500 system.

Everything works great except when calling from the Cisco phones to the Avaya phones, the called party name (destination name) does not show up on the Cisco phone. When calling from Avaya to the Cisco phones, the Avaya phone shows the name of the person you are calling. This is done via the P-Asserted-Identity header which is being passed from the Cisco UCM to the Avaya system and being displayed on the Avaya phones. (As far as I am aware, at least).

I cannot figure out how to get the Avaya system to send the PAI header over the SIP trunk for inbound calls. Can anyone please help me out. Below are two snippets of SIP traces from either system for inbound calls.

Calling from Avaya to Cisco UCM (Inbound to Cisco, Cisco replies with PAI in 180):
Code:
SIP/2.0 180 Ringing
Via: SIP/2.0/UDP 10.2.10.189:56082;rport;branch=z9hG4bKPj3SuuV7rduceI20EeEbCRnkr4LXpd5mjI
From: "260" <sip:260@10.2.30.5>;tag=3Ovxj7AHdRERMRJPLk98i1yxRskDhU4m
To: <sip:821558@10.2.30.5>;tag=fd298c1515c002a3
Call-ID: Odi1wNclBwyS75WWx9tT4FRjC8pnp4zl
CSeq: 29327 INVITE
Contact: "821558" <sip:821558@10.2.30.5:5060;transport=udp>
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, NOTIFY, INFO, SUBSCRIBE, REGISTER, PUBLISH, UPDATE
P-Asserted-Identity: "UserX" <sip:821558@10.2.30.5:5060>
Supported: timer
Content-Length: 0
(That P-Asserted-Identity field, "UserX" is what gets displayed on the Avaya phone when calling out to Cisco).

Calling from Cisco UCM to Avaya (Inbound to Avaya, no PAI info):
Code:
SIP/2.0 180 Ringing
Via: SIP/2.0/TCP 10.2.10.3:5060;branch=z9hG4bK458d1604ff9c0
From: "UserX" <sip:821558@10.2.10.3>;tag=676646~81ca2ef4-b149-42e4-8577-2d9582cea9ed-31036730
To: <sip:260@10.2.30.5>;tag=97d82c787a1a102e
Call-ID: 118ab580-23319a60-42b75-30a020a@10.2.10.3
CSeq: 101 INVITE
Contact: "UserY" <sip:260@10.2.30.5:5060;transport=tcp>
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, NOTIFY, INFO, UPDATE
Supported: timer
Content-Length: 0
(No PAI field information. No Called Name party display on the Cisco phones).

Please help! Thank you..
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2013, 08:28 AM
rmcdou rmcdou is offline
Hot Shot
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 11
rmcdou has 12 reputation points
Default

Greetings to All,

I'm having the same issue. I can establish calls between an Avaya IP Office and a Cisco CME, the only problem being is that when the Cisco side call they are getting a display of QSIG-GATEWAY on their phones.


I'm being told that I need to have Send Caller ID set to P Asserted ID which I have but the problem still continues.

Can some please shed some light on the subject.


Thanks in advance
Reply With Quote
  #3  
Old 11-22-2013, 01:09 PM
rmcdou rmcdou is offline
Hot Shot
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 11
rmcdou has 12 reputation points
Default

Good afternoon Flemig,

What settings do you have your "Call Routing Method" & "send Caller ID" set to?

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 11-22-2013, 01:44 PM
markgallagher markgallagher is offline
Legend
.
 
Join Date: May 2010
Posts: 555
markgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation points
Default

In the SIP URI you can define what information the IP Office should use for the PAI - including not using PAI (the default).
Reply With Quote
  #5  
Old 11-22-2013, 02:37 PM
rmcdou rmcdou is offline
Hot Shot
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 11
rmcdou has 12 reputation points
Default

Thanks for your reply.

Looking at the SIP URI under the SIP line I see:
Local URI *
Contact*
Display Name*
PAI Use Internal Data

Please advise.

Regards
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2013, 06:59 AM
pitcherj pitcherj is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
pitcherj has 10 reputation points
Default

If you have PAI set to "Use Internal Data", I believe it will use what is set in the user SIP field. If there is nothing set there then ..... Try changing it from "Use Internal Data".
Reply With Quote
  #7  
Old 11-25-2013, 01:48 PM
rmcdou rmcdou is offline
Hot Shot
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 11
rmcdou has 12 reputation points
Default

Thanks for your input.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-26-2013, 06:29 AM
markgallagher markgallagher is offline
Legend
.
 
Join Date: May 2010
Posts: 555
markgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation points
Default

Is that "Thanks, I'll check" or "Thanks, that fixed it"?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-26-2013, 01:20 PM
rmcdou rmcdou is offline
Hot Shot
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 11
rmcdou has 12 reputation points
Default

Sorry about that. That is thanks I'll check. Well, I've checked and and changed but it's a no go. We are working to see if can make it work by using Transparent Tunneling of QSIG on the CUCME, added a couple of lines to the dial peer configuration.

Waiting on sytem reboot on our side since we can't bring down the IPO during normal business hours.

Regards,...
Reply With Quote
  #10  
Old 11-27-2013, 12:51 AM
ali127 ali127 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
ali127 has 10 reputation points
Default Avaya ip office 500 and Cisco CME

Hi Flemig, could you send send the document how to configure H.323 trunk between Cisco CME and Avaya ip office 500. We need call between them in local extension.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:55 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.