Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-22-2015, 01:41 PM
oiduran's Avatar
oiduran oiduran is offline
Genius
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bogotá, Colombia
Posts: 204
oiduran has 22 reputation pointsoiduran has 22 reputation points
Thumbs down Several Problems with Upgrade y Downgrade Server

We have Several Problems with Upgrade y Downgrade Server. Anyone more too had problems with upgrade 9.0 to 9.1 or downgrade.

We see problems started with IP Office service. We had that re-install all Server Edition.

They Have bug of application server?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2015, 03:19 PM
zakabog zakabog is offline
Genius
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 300
zakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation points
Default

What kind of problems are you having? You had another post on here that said you didn't have any upgrade licenses for the other nodes in your SCN, did you apply those upgrade licenses to your primary server yet?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2015, 03:29 PM
oiduran's Avatar
oiduran oiduran is offline
Genius
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bogotá, Colombia
Posts: 204
oiduran has 22 reputation pointsoiduran has 22 reputation points
Default

Yes, in the server primary has 1 license upgrade But when upgraded to 9.1.1 the expansion unit IPO 500V2 shows alarms "No valid Software Upgrade license present" and on the H.323 Trunk Summary Disabled- Unlicensed.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2015, 08:17 AM
zakabog zakabog is offline
Genius
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 300
zakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation points
Default

You need a license for EVERY node, so if you have a primary server, a secondary server, and a 500v2 expansion, you'll need 3 upgrade licenses applied to the primary server.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-25-2015, 01:55 PM
oiduran's Avatar
oiduran oiduran is offline
Genius
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bogotá, Colombia
Posts: 204
oiduran has 22 reputation pointsoiduran has 22 reputation points
Default

Tks, I understood the license. Do you you have done an implementation with upgrade ip office server in release 9.0 to 9.1?


I upgraded 9.0 to 9.1.2, 9.1.0, and 9.1.1 and in all's failed web manager and IP Office service.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-25-2015, 05:35 PM
zakabog zakabog is offline
Genius
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 300
zakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation points
Default

I've done an upgrade for server edition 9.0 to 9.1.1. Are you using the bootable ISO image to upgrade from the server itself or are you trying to use the web interface? The web interface is kind of useless since you really have no idea what it's doing and if anything fails you'd never know. Also one thing I noticed is that I was missing some of the audio files when I did the upgrade (like the prompts for voicemail to enter your password.)
Reply With Quote
  #7  
Old 06-27-2015, 03:38 PM
fwilkepcs fwilkepcs is offline
Genius
 
Join Date: Nov 2013
Location: Germany
Posts: 360
fwilkepcs has 18 reputation pointsfwilkepcs has 18 reputation points
Default

I did some upgrades from 9.0 to 9.1 as well.

Upgrading by booting from ISO seems to be the most reliable way because it is more a fresh install with keeping the original config.

But to be honest I would like the way to upload ISO into webmanagement and start upgrade from there because downtime is much less than by ISO boot.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-02-2015, 03:10 PM
oiduran's Avatar
oiduran oiduran is offline
Genius
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bogotá, Colombia
Posts: 204
oiduran has 22 reputation pointsoiduran has 22 reputation points
Default

What could be the problem when the IP Office services shows down after upgrade?

We upgraded from boot cd and .iso transfer. Booth happen the same
Reply With Quote
  #9  
Old 07-02-2015, 04:31 PM
zakabog zakabog is offline
Genius
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 300
zakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation points
Default

Have you applied the necessary licenses yet? If you attempt to start the service from the command prompt do you get any errors?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-03-2015, 07:10 AM
furrerm furrerm is offline
Guru
.
 
Join Date: Nov 2010
Location: WI
Posts: 191
furrerm has 13 reputation pointsfurrerm has 13 reputation points
Default

If you have 2 nodes (Primary and IP500) then you will need 2 licenses, that reside on the Primary server.
According to your post you only have 1. Get another upgrade license on the Primary....Remember if you have 2 servers and 2 ip500's, you need 4 licneses. 1 for every node in the network. The only exception is if you are running a dedicated 1x portal server. That does NOT need an upgrade license.


Quote:
Originally Posted by oiduran View Post
Yes, in the server primary has 1 license upgrade But when upgraded to 9.1.1 the expansion unit IPO 500V2 shows alarms "No valid Software Upgrade license present" and on the H.323 Trunk Summary Disabled- Unlicensed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:39 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.