Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-27-2012, 04:03 PM
davis124 davis124 is offline
Brainiac
 
Join Date: Oct 2011
Location: Omaha, NE
Posts: 50
davis124 has 12 reputation points
Question QOS on the IP Phone is displaying wrong data

I was wondering if someone could point me in the right direction...
We have a few different IP Phones in our environment (16xx and 96xx) and I am running into a problem... A few months ago in some testing we noticed that we could change the QOS/Diffserv values in the IP-Network-Region form and the phones would automatically pick those up and the display would update on the phone...

Now doing further testing I notice that the phones are no longer picking up the QOS/802.2P/Q changes (Or at least the display is not updating) but they are accepting the Diffserv changes still... A reboot of the phone does not seem to fix the problem... These phones are also running the latest available H.323 firmware loads for them and are attached to a CM 5.2 S8730. I have NOT done a sniff to confirm if the change has taken affect, but I am going to assume that if the display is not updating we are not sending the correct QOS info.

So my question is, why would this be happening (Has anyone else experienced this)? And how do we go about resolving it?

There is nothing setup in the 46xxsettings file that would set the QOS values, so I am at a loss here as to why these phones just a few months ago would accept a CM Change for QOS but now not...

Any help on this would be great!

Thanks,
James
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:44 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.