Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 09-12-2016, 03:36 PM
rteluk rteluk is offline
Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 6
rteluk has 10 reputation points
Default 9608 Phones stuck at discover when using DHCP

I'm hoping someone might be able to give me some additional insight on this.

We have an Avaya IP Office 500v2 on the network with 2 HP 1920 Switches.

We have a data VLAN (1) and and voice VLAN (20).

LAN1 of the IPO is on vlan 1
LAN2 of the IPO is on an ip address associated with VLAN 20, the switch port it is plugged into is tagged VLAN 20 and PVID 20 (this port has been changed to untagged 20 as well with no change)

All other ports are tagged 20 and untagged 1 with a PVID of 1.

The router (watchguard) has internet on port 0, LAN (vlan1) on port 1 and vlan20 on port 2.
Port 1 and Port 2 of the watchguard are plugged into the same switch at different ports. The router does dhcp for vlan 20. The watchguard can communicate to the IPO on both lan1 ip and lan2 ip.

I have a 9608 that is getting DHCP from router and then sits at Discover 192.168.20.1 (this is the ip of the IPO on LAN2). The only way for phones to boot up when on the 192.168.20.x network is to make the default gateway 192.168.20.1 (which is the lan2 ip address of the IPO). The default gateway and the switches can communicate (ping and trace route) to 192.168.20.1 with no issues, I am not sure what I am missing here, any insight would be greatly appreciated.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:31 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.