Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2016, 04:22 PM
gsanadze gsanadze is offline
Brainiac
.
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 96
gsanadze has 11 reputation points
Question IP Phone 9608 (or 9621) as SIP Ednpoint

Does anyone managed to connect (register) Avaya 9608 or 9621 phone to IP Office as a SIP Endpoint? I have tried hard and failed. Any assistance, any instruction will be highly appreciated.

Thx

George
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2016, 01:55 AM
markgallagher markgallagher is offline
Legend
.
 
Join Date: May 2010
Posts: 555
markgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation points
Default

It won't work. For normal* operation the IP Office does not support 9600 Series phones running SIP firmware (H323 only).



[*I said normal operation as an IP Office can temporarily support 9600 SIP phones when its being used as a branch system in an Aura network when the link to Aura is down for some reason. However in that role the 9600 SIP phones are registered to the Aura and only use the IP Office for emergency fallback]
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2016, 05:18 PM
gsanadze gsanadze is offline
Brainiac
.
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 96
gsanadze has 11 reputation points
Default

Thank you for reply.

Just for information: I managed to register 9608 as an Avaya SIP endpoint and worked just fine. What I also managed to understand that even 96x1 can register to IP Office as SIP Endpoint, provided those phones have SIP firmware already in.

Do you have any document clearly stating that 96x1 is not supported as SIP on IP Office?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2016, 12:27 AM
markgallagher markgallagher is offline
Legend
.
 
Join Date: May 2010
Posts: 555
markgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation points
Default

No it didn't work just fine, its probably working as a basic SIP phone. None of the non basic features such as the IP Office directory will be working.

Last edited by markgallagher; 02-12-2016 at 12:36 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:48 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.