Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Networking Products

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-26-2013, 08:05 AM
gmolenkamp gmolenkamp is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
gmolenkamp has 10 reputation points
Default ERS 8600 jumbo frames unresponsive

I am trying to debug a pathmtu issue between servers attached to an ERS8600 using the tracepath tool and I notice that the ERS 8600 running v7.1.3.1, will not get an icmp reply from an ers interface when the server has an mtu greater than 1500, but th server will get a reply from the ers when the server has an mtu of 1500.

from a tcpdump at mtu=1500

10:28:51.466895 IP (tos 0x0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto UDP (17), length 1500)
server.site.45283 > gateway.site.44444: UDP, length 1472
10:28:51.467574 IP (tos 0x40, ttl 64, id 28848, offset 0, flags [DF], proto ICMP (1), length 56)
gateway.site > server.site: ICMP gateway.site udp port 44444 unreachable, length 36
IP (tos 0x0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto UDP (17), length 1500
server.site.45283 > gateway.site.44444: [no cksum] UDP, length 1472

from a tcpdump at mtu=9000

10:45:50.403026 IP (tos 0x0, ttl 1, id 0, offset 0, flags [DF], proto UDP (17), length 9000)
server.site.39851 > gateway.site.44446: UDP, length 8972
this repeats

I know the 9k frames are traversing the ERS8600 as I can sniff the traffic on the next hop, but its unexpected that the router is not responding directly.

Is this a know bug/limitation?

Last edited by gmolenkamp; 06-26-2013 at 08:20 AM. Reason: clarification.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.