Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Messaging

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2014, 11:55 AM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Default AAM 6.2 unable to transfer to mailbox from a vector in CM

Need some help...I have a vector that contains a messaging step to a mailbox. When AAM answers the call it says please enter the mailbox number. However, if I call the station directly or call the DID for that station, I get the personal greeting.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2014, 11:00 AM
sheasley sheasley is offline
Member
.
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
sheasley has 11 reputation points
Solution Delivered

This issue could have several causes:
1. The vector may be referenced in the SIP history info, but not administered in the Public Unknown table - SOLN233201
2. The transfer from the vector may have a leading + in the called party ID - SOLN232601
3. The transfer from the vector may not be sending the correct extension length
If you perform a ‘collect system log files’ from the application server and then grep the InfoBridge.log file for ‘PhoneUtils’ it will display the data used for integration, like the pilot number, calling party, and called party. This log also displays results from the lookups against these.

Last edited by rbrookes; 03-01-2014 at 06:15 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2014, 04:34 PM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Default

After checking the call records it appears that on calls coming from the vector are passing the messaging hunt group extension number and not the extension defined in the messaging step. Incoming calls to the extension or the DID work fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2014, 10:52 AM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Default

A few more details......This only occurs when a call has been placed in queue and then not answered then transferred to the RONA VDN and placed in queue again and not answered then sent to the vector step for messaging.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-13-2014, 10:21 AM
jmertz jmertz is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
jmertz has 11 reputation points
Default How are you transfering in the vetor excatly?

In our vectors for our 6.2 system we can accomplish this one of two ways.


1. using the messaging command

Examples:

messaging skill 99 for extension active

messaging skill 99 for extension 7100

99 is our voice mail hunt group


2. Use the route to command

route-to number 2222 with cov n if unconditionally


2222 is the extension for the aura messaging server


Both the active in the messaging command and the route to will look for the leading number but replacing active with an extension should always work unless something in the trunk routing isn't configured correctly.

Or that has been our experience in the past.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-13-2014, 11:49 AM
ayrscott ayrscott is offline
Hot Shot
 
Join Date: May 2012
Posts: 16
ayrscott has 12 reputation points
Default

Quote:
Originally Posted by jmertz View Post
In our vectors for our 6.2 system we can accomplish this one of two ways.


1. using the messaging command

Examples:

messaging skill 99 for extension active

messaging skill 99 for extension 7100

99 is our voice mail hunt group


2. Use the route to command

route-to number 2222 with cov n if unconditionally


2222 is the extension for the aura messaging server


Both the active in the messaging command and the route to will look for the leading number but replacing active with an extension should always work unless something in the trunk routing isn't configured correctly.

Or that has been our experience in the past.
I have made all past this but appreciate the help.....

I have actually figured out the fix to this......While looking through solutions for other issues with SIP trunking,I found a problem with the SIP trunk not passing the extension number. I added a wait step for 2 seconds hearing music before the messaging step in the vector and that corrected the problem.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-21-2014, 01:24 PM
marzahn's Avatar
marzahn marzahn is offline
Genius
 
Join Date: May 2014
Location: Among the trees in Western RI
Posts: 236
marzahn has 24 reputation pointsmarzahn has 24 reputation points
Talking Starting a Vector with a Wait Time Step

It's interesting to me how long this trick has been around. When I was fairly new where I am now, I moved my new employer from Rolm to Definity 8.x. One of the first confrernces I attended had a vector work session where I learned to ". . . always start a vector with a wait time 2 seconds. . . " statement.

Thank you,
Bill Marzahn
Telecommunications Administrator


Neighborhood Health Plan of Rhode Island
299 Promenade Street
Providence, RI 02908-5720
401-459-6677 (Direct "Find-me" Line)
401-709-7177 (Facsimile)
www.nhpri.org and on Facebook

Ranked the #4 Medicaid Health Insurance Plan in America by NCQA*
* National Committee for Quality Assurance 2013-2014 Health Insurance Plan Rankings - Medicaid
__________________
Thank you,
Bill Marzahn
Telecommunications Administrator
Neighborhood Health Plan of Rhode Island
299 Promenade Street
Providence, RI 02908-5720
401-459-6677 (Direct "Find-me" Line)
Reply With Quote
  #8  
Old 09-10-2015, 06:01 AM
arahamanshar arahamanshar is offline
Whiz
.
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 44
arahamanshar has 10 reputation points
Default

Good to know that the issue is now fixed.

Abdul Rahaman Shariff
Reply With Quote
  #9  
Old 09-22-2015, 08:23 AM
marzahn's Avatar
marzahn marzahn is offline
Genius
 
Join Date: May 2014
Location: Among the trees in Western RI
Posts: 236
marzahn has 24 reputation pointsmarzahn has 24 reputation points
Solution Delivered The Latest Take On the First Wait-time Step

Quote:
Originally Posted by ayrscott View Post
I have made all past this but appreciate the help.....

I added a wait step for 2 seconds hearing music before the messaging step in the vector and that corrected the problem.
We recently contracted with a consultant to "clean up" and add funtionality to our vectors. One of the things I learned was that current good practice in vector writing allows the following first vector step . . .

01 wait-time 0 secs hearing ringback

This has worked quite well for us since implementatoin earlier this year.
__________________
Thank you,
Bill Marzahn
Telecommunications Administrator
Neighborhood Health Plan of Rhode Island
299 Promenade Street
Providence, RI 02908-5720
401-459-6677 (Direct "Find-me" Line)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:51 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.