Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2018, 04:51 AM
corre44 corre44 is offline
Hot Shot
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
corre44 has 10 reputation points
Question Qsig trunk between CM and IPO

Greetings.

We have a lab with an IPO Small Office Edition R4.2 with a PRI30 card and a CM 6.3 with an S8300D, MM710B and a G430.
We took a PRI cable and connected both PBX's through the PRI cards.
We can make calls in both ways but we don't have audio.
That is, when the call is made from the IPO to the CM extensions, the IPO extensions can hear the CM extensions but not the other way around.
But when the call is made from the CM extensions to the IPO extensions, there isn't audio in neither way.
EDIT: The above sentence is not true.
We've been mislead by a faulty phone. We've replaced the phone and we rerun the tests and confirm that if the call is made from the CM extensions to the IPO extensions, the CM extensions can hear the IPO extensions but not the other way around.
So, single way only audio which changes side depending on who initiates the call.

EDIT2: The above sentence is not true either. We are awfully sorry but somehow "we mixed the papers"...
Indeed the phone was faulty and indeed we replaced it and reran the tests.
In fact, the side that initiates the call has nothing to do with the case.
Whether the call is initiated by the IPO extensions or by the CM extensions, the IPO extensions can hear the CM extensions but not the other way around.

Anyone ever experienced this kind of issues?
Anyone knows of a guide on how to interconnect IPO and CM products through Qsig trunks (note: not IP trunks using Qsig signaling).

Thanks in advance.
Cheers

Last edited by corre44; 01-31-2018 at 09:18 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2018, 06:30 AM
kumar1499 kumar1499 is offline
Whiz
 
Join Date: Oct 2017
Location: Bangalore, India
Posts: 40
kumar1499 has 11 reputation points
Default

I would first try to set this up as per below link and see if it fixes the issue.

https://www.devconnectprogram.com/fi...6-d5b4b9b03d47
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2018, 09:31 AM
corre44 corre44 is offline
Hot Shot
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
corre44 has 10 reputation points
Default

Quote:
Originally Posted by kumar1499 View Post
I would first try to set this up as per below link and see if it fixes the issue.

https://www.devconnectprogram.com/fi...6-d5b4b9b03d47
Hi kumar1499.

Thank you for your reply.
Unfortunately the scenario described in the document that you posted the link to is not reproducible in my region. This is documentation for US systems which use T1 and not E1.
With E1 type of PRI we don't have the luxury of "Switch type: 5ESS". There is no Switch type option for PRI's.
I tried to follow the guide except for that option but unfortunately the trunk would not go into service.
Talking about two products from the same vendor we would suppose there ought to exist documentation on their interoperability...
Anyone else in here has a Qsig trunk with an IPO and a CM working?

Cheers
Reply With Quote
Reply

Tags
communication manager, ip office, no audio, qsig

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:50 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.