Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-20-2015, 10:13 AM
dlake dlake is offline
Hot Shot
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
dlake has 12 reputation points
Default Apply Licence For Aura Platform

Hi all,

I am trying to apply licences for a full Aura Solution. I have a number of Foundation Suite licences, flare experience,one-X Mobile SIP, Multimedia Messaging, Communication Manager, System Manager, SBC etc.

I am a bit confused as to how to generate these. I have generated for CM or MidSize Enterprise but I am not sure how to licence this now. DO I apply all licenses to the System Manager? If not where do I apply the licences?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2015, 10:55 AM
mlombardi1's Avatar
mlombardi1 mlombardi1 is online now
Legend
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 407
mlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation points
Default

All licenses are generated in PLDS against the MAC address of the WebLM server. You can use a standalone WebLM (on VMware for instance) or the WebLM within System Mgr. A centralized WebLM simplifies license management.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2015, 12:21 PM
dlake dlake is offline
Hot Shot
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
dlake has 12 reputation points
Default

How do I go about doing centralized Licensing. I don't understand from the documentation.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2015, 12:23 PM
mlombardi1's Avatar
mlombardi1 mlombardi1 is online now
Legend
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 407
mlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation points
Default

Install all licensing on the same WebLM server accessible by all products. The SMGR WebLM is probably the easiest route in your case.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-20-2015, 12:35 PM
dlake dlake is offline
Hot Shot
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
dlake has 12 reputation points
Default

How do I point the other servers to that WebLM. The Duplex CM's for example?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-20-2015, 12:37 PM
mlombardi1's Avatar
mlombardi1 mlombardi1 is online now
Legend
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 407
mlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation points
Default

There is a licensing section in CM's web interface where you can enter the IP address of the WebLM server housing license files. Most of the products have some equivalent of this. See the install guides for each product for specific instructions.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-20-2015, 12:55 PM
dlake dlake is offline
Hot Shot
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 22
dlake has 12 reputation points
Default

Sorry to be a bother. I am looking in the CM web interface and see the licencing section but there is no option to change the weblm.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-20-2015, 02:40 PM
jjallen01 jjallen01 is offline
Aspiring Member
.
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 1
jjallen01 has 10 reputation points
Default

You can use this article it has good information on how to change the weblm address for Communication Manager. If you have installed Communication Manager on VMWare there is also a link under licensing to do it. This process in the link is really more for Communication Manager on System Platform as no such link exists on the Web SMI. https://support.avaya.com/public/ind...roup=UG_PUBLIC
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:52 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.