Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-03-2014, 03:56 AM
rodri453 rodri453 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
rodri453 has 10 reputation points
Exclamation Avaya IP500 Phones Not Registering

Hi,
I have an Avaya IP500v2 that I recently connected an IP400 DS30 for 6416d+m phones. The IP500v2 picks up the DS30, however the phones do not register. The DS30 has a solid green light for the unit but the phone ports do not illuminate when connected. The phones do have power as when you press the volume button you can see there is power.


The version of software is 6.1(12) on the IP500v2 and 5.0(578) on the DS30. The two units are connected together using the Avaya blue cable. I've used an RJ11 and RJ45 cable for the phone and still nothing. Any help to get this working is greatly appreciated.

Thanks,

Luke
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2014, 02:01 PM
havel3 havel3 is offline
Guru
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 148
havel3 has 15 reputation pointshavel3 has 15 reputation points
Solution Delivered

Here is your problem: version of software is 6.1(12) on the IP500v2 and 5.0(578) on the expansion module, they should be equal in version but be aware that the expansion modules always shows a number 2 higher as the core software so version 5.0 on a expansion module equals version 3.0 on IP Office.
Your module must be upgraded to 8.1(12).
Best it to upgrade the whole lot to 6.1(18) as that is the latest and best build of this version.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2014, 02:45 PM
markgallagher markgallagher is offline
Legend
.
 
Join Date: May 2010
Posts: 576
markgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation pointsmarkgallagher has 25 to 49 reputation points
Default

The external module will normally automatically upgrade/downgrade to match the control unit as part of a system reboot.
Reply With Quote
Reply

Tags
500, ip5, ip500, phones not registering

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:05 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.