Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2015, 01:13 PM
kumar420 kumar420 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
kumar420 has 10 reputation points
Solution Confirmed need help for creating sip trunk in avaya CM to other 3rd party gateway....

Dear friends,
I need help for creating sip trunk in avaya CM to other 3rd party gateway and I need to transfer the calls landing from one DID Number in avaya CM to 3rd party gateway using that sip trunk. Please help me how can I do that......
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2015, 01:29 PM
mlombardi1's Avatar
mlombardi1 mlombardi1 is offline
Legend
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 468
mlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation points
Default

What version of CM and what is the far-end gateway? You can create a SIP link directly between CM and the far-end but you'll have less inter-op limitations with a Session Manager in between. Simplified instructions are:

- Add a node-name for the far-end
- Add a SIP signaling group specifying layer 4 info (port & protocol), SIP domain, network region (codec), and near/far end nodes (near end is procr or a CLAN)
- Add a tie SIP trunk group specifying number of channels and a number of finer settings you'll have to use your best inference on or leave default
- Add this trunk into the signaling group form for channel selection
- Use the UDP/AAR tables in concert with a route pattern containing the SIP trunk created previously to send calls to the far-end
- Perform the equivalent of this on the 3rd party gateway
__________________
Meridian IT - Senior Engineer
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2015, 05:49 AM
kumar420 kumar420 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 3
kumar420 has 10 reputation points
Default

friends i heve created sip its working bu u don't know how to transfer DID number to 3rd part Gateway.. please help me...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:14 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.