Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-23-2014, 12:25 PM
rsbowersett rsbowersett is offline
Aspiring Member
.
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
rsbowersett has 10 reputation points
Default Weird problem. No Ringback with EC500 and cellphone OFF

Strange problem here. Need help please!!!

Users on our solution are hearing no ringback tone when calling other users that have EC500 enabled, but their cell phones are either off or do not have service. The call is actually still processing, and will cover to voicemail eventually. However the caller does not hear ringback, and will hang up thinking the call is dead. This can be recreated on command. This issue only happens when the calls go through 2 SBC's on our solution.

Traces show nothing is off.
The same call with the cell phone ON, works.
The same call station to station, without going through 2 SBC's, works.
The same call from one of our area code (720) VPN phones, which is not on this solution at all, works. (No idea on this one...)


We attempted to resolve this issue by enabling the "Apply local ringback" setting in the configuration set on CM. This did resolve the ringback issue, but it introduced another issue.
If the same call is placed, and the cellphone is now ON, the called party picks up on the deskphone and receives one way audio. They can hear the other party, but cannot be heard.

Diagram of SBC's in our solution attached.

Help!
Attached Files
File Type: docx No ringback.docx (114.1 KB, 13 views)

Last edited by rsbowersett; 12-23-2014 at 12:37 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
aura, communications manager, dead air, ec500, ringback

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:28 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.