Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Office Contact Center

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2015, 06:53 AM
zgti zgti is offline
Whiz
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 44
zgti has 10 reputation points
Default Emailing reports

Hi,

I am using the automatic report generator.
It seems to work,in the default directory(C:\ProgramData\reporting data) I can see the reports.
But there is no emailing.
Is it possible to use the ip-adress of the ipocc-server in Administration-Configuration-Service-Special Settings?
Or do I need to fill in the servername?
Or is there a way to trace why this is not working?

Regards, Peter
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2015, 07:21 AM
marquardt marquardt is offline
Guru
.
 
Join Date: May 2014
Location: Stuttgart - Germany
Posts: 190
marquardt has 14 reputation pointsmarquardt has 14 reputation points
Default Check Special settings

Please check in module Configuration:


Service - Special Settings > SMTP server and Domain

Check also virus scanner, example McAfee blocks Emails.

Last edited by marquardt; 10-05-2015 at 08:03 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2015, 07:46 AM
zgti zgti is offline
Whiz
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 44
zgti has 10 reputation points
Default

The settings look ok.
Can I see something in the logs?

Regards, Peter
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2015, 09:28 AM
mnorst mnorst is offline
Whiz
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 42
mnorst has 11 reputation points
Default

Quote:
Originally Posted by zgti View Post
The settings look ok.
Can I see something in the logs?

Regards, Peter
You should see the report generation and email attempts in the Statistic_Scheduler log (TTrace -> MonStat -> Statistic_Scheduler). I see the data under TC_ImplCheck and TC_General.

Also keep in mind that the email relay in 9.0/9.1 is a "blind relay" meaning it must be port 25 with no username/password.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-06-2015, 01:57 AM
zgti zgti is offline
Whiz
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 44
zgti has 10 reputation points
Default

The reports are indeed generated, but not emaild
I have set the following email settings.
Does it function with an IP-address?
Do I need to fill in the domain with or without servername.
Please see attachment.

Regards, Peter



Last edited by zgti; 10-06-2015 at 02:00 AM.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2015, 12:53 AM
schopdekar schopdekar is offline
Whiz
.
 
Join Date: Aug 2015
Location: Pune, India
Posts: 40
schopdekar has 10 reputation points
Default

The domain should be reachable from IPOCC server.
It does functions with an IP address.
Do you see anything in the logs of the mail server 192.168.1.219 ?
I assume, on your IPOCC server the anti-virus is disabled from preventing mails from being sent.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-07-2015, 01:34 AM
zgti zgti is offline
Whiz
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 44
zgti has 10 reputation points
Default

There is no virusscanner installed, as this is a basic ova installation.
I have submitted a ticket to Avaya.
When they reply I will let you know.

Regards, Peter
Reply With Quote
  #8  
Old 10-07-2015, 01:38 AM
schopdekar schopdekar is offline
Whiz
.
 
Join Date: Aug 2015
Location: Pune, India
Posts: 40
schopdekar has 10 reputation points
Default

If the SMTP(mail) server is not allowing empty sender address, this won't work.
Normally the mail servers don't allow it.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-07-2015, 01:45 AM
zgti zgti is offline
Whiz
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 44
zgti has 10 reputation points
Default

I have send the questions to the customer, so he can check.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:38 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.