Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Networking Products

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-09-2016, 07:48 AM
brydo brydo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 8
brydo has 10 reputation points
Default LACP on VSP 7000 help

Hi,

I have a Core thats made up of VSP 7024s and VSP 4000, the VSP 7000s feed 10Gb fibre to all Top of Rack Switches. (see pic attached)

I have a requirement to have LACP on the Core VSP 7000s, at the moment they only have an IST between them and no MLT. the IST is configuired on ID 1 on ports 1/33 and 1/37 carrying VLAN IDs 1000, 4051 and 4052

SMLTsysID is configured on each VSP7000 and LACP is configured globally.

I have no fabric connect cable for the (red and black) ports.

Can I create a MLT using one of the 10Gb ports on the switch and use this to allow LACP between the two? If so, is it service affecting ? I dont have spares to test this and this network is critcal.

Cheers.

Craig
Attached Images
File Type: gif Capture.GIF (16.0 KB, 6 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2016, 03:12 PM
toehit toehit is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 15
toehit has 10 reputation points
Default

Hi Craig:

Best guide I found to use LACP in an SMLT configuration was here:
https://downloads.avaya.com/css/P8/documents/100179549

That being said - are you looking to have LACP and an IST between the two core switches? I wasn't 100% clear on that.

Avaya doesn't reccomend LACP over an IST and I think you'd get into some trouble if you did an IST between the two core switches AND an LACP link between them.

However, if your're running an SMLT core you can certainly tie LACP trunks into the core across the two devices to make use of the resiliency, we do it for Storage appliances.

Feel free to reach out if I'm missing the mark on your question or if you want me to provide you a sample config of how we did our SAN interconnects.

Regards,
-Ken
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2016, 08:40 AM
brydo brydo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 8
brydo has 10 reputation points
Default Lacp smlt.

Hi,

I already use LACP and SMLT at my Top of Rack switches. I have two 7024 XTs in each rack and the servers are utilising LACP across them. The racks are connected via the thick fabric connect cabling.

My cores are made up of 2x VSP4ks (OSPF) and 2x VSP7024 XLSs, the 7024s are horizontal I want to LACP between the two core VSP7024s.

I want to use the core XLSs as additional server ports on one site (just temporary) as I'm due new VSP7254XQSs as the 4 original cores devices will be collapsed to 2.

Its hard to descripe in a paragraph.

Craig
Reply With Quote
Reply

Tags
lacp, mlt, vsp 7000

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:14 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.