Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2014, 11:29 AM
hutch39 hutch39 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1
hutch39 has 10 reputation points
Default Some VPN phones stuck at Discover 192.168.xxx.xxx

Hello!

So, I inherited an AVAYA phone system where I work. The short story is that I had very little notice to move the office to a temporary location. In order to keep the ability to use the phones, I looked into the VPN capability. We have the IP Office 500v2, a Cisco ASA 5505 Security appliance.

I'm able to get 4-5 of the phones (which are model 9611G) up and running on the VPN. Sometimes only 3, sometimes 5 consistently, before some will start showing "Discover 192.168.100.10" which is the Call Server IP address. I know that the VPN is routing properly because some phones will work consistently for the entire day, the next they'll get stuck on Discover. The VPN router allows for 10 connections, so I know I'm not out of connections.

It just seems like oddly inconsistent behavior. Sometimes they work, sometimes they don't, and there doesn't seem to be any rhyme or reason to it. Any suggestions here would be immensely appreciated.

Thanks in advance!

Shaun
Reply With Quote
  #2  
Old 04-23-2014, 01:22 PM
love7 love7 is offline
Whiz
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 25
love7 has 10 reputation points
Post

when our user's encounter the VPN tunnel failure we have to log into the Cisco 2911 and drop the VPN connection. Unfortunately there can be many reasons why the phone goes into Discover mode. sometimes leaving the phone unplugged for about 15 minutes will cause the tunnel to drop on it's own, other times we have to force kill the tunnel.

we're using IP Office 500V2 Rel. 8.1 and currently using the Avaya 9620 model.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:05 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.