Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-17-2012, 07:00 AM
biggizod biggizod is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
biggizod has 10 reputation points
Default IPO500 multi-site issue

HI guys, i have configured ipsec vpn for multisite deployment of IPO between 2 routers cisco 881 , vpn is up , if i put 2 PC on the ends i am able to ping/tracert both PC , but when i put IPO on 1 end and iptelefon on other iptelefon get proper voice vlan & ip but can not register to IPO . I put PC on the same voice network and can not ping IPO , i guess it doesn't answer... may be because I could not find option default gateway on it and it doesn't know next hop? ...
IPO<->Router_A<->Router_B<->PC/IPtelefon . IPO wan 192.168.15.110/24, Router_A to IPO 192.168.15.100/24, router_a and router_b 192.168.10.0/32 , PC/iptelefon 192.168.20.0 /27
Please if u have any guide how to config IPO for multisite deployment or instructions give the links. Help me please ...
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2012, 05:32 AM
sedge sedge is offline
Hot Shot
.
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 23
sedge has 10 reputation points
Default

Hello Biggizod

If you have not been able to define the default gateway then this sounds like the root of your networking problem.

The default gateway is defined in Manager under "IP Route".
Set the IP Address and IP Mask to 0.0.0.0
Then add the IP address of the next hop router
Destination is the IP Office interface which is connected to the next hope router

There is a wealth of information in the IP Office KnowledgeBase, found at:

http://marketingtools.avaya.com/knowledgebase

Regards

Steve
Reply With Quote
Reply

Tags
ipo, ipphone, register, vpn

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:48 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.