Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Networking Products

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2015, 02:31 PM
bhodgi bhodgi is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
bhodgi has 10 reputation points
Default Avaya switches dropping power to phones

I'm wondering if anyone here can help with a problem that has been ongoing for a while.

We have (3) ERS-4500 series switches in a stack:

POE
1x ERS 4548GT-PWR HW:12 FW:5.3.0.3 SW:v5.6.5.012 BN:12 (base)
1x ERS 4548GT-PWR HW:20 FW:5.3.0.3 SW:v5.6.5.012
Non-POE
ERS 4524GT HW:10 FW:5.3.0.3 SW:v5.6.5.012

all running SW ver v5.6.5.012

The two POE switches take turns dropping most of their power load causing phones to reboot, and the attached computer to lose connection, about 80 people affected. Yet the switch doesn't restart.
I see this in the logs of the 2nd 4548POE:
PoE Port Detection Status: Unit 2/Port 7 status: Other fault
PoE Port Detection Status: Unit 2/Port 8 status: Other fault
etc.. usually for most of the POE ports.
then:
PoE Port Detection Status: Unit 2/Port 7 status: Delivering power
PoE Port Detection Status: Unit 2/Port 8 status: Delivering power
etc.

In the first 4548POE (base) I simply see
trap: pethPsePortOnOffNotification
PoE Port Detection Status: Unit 1/Port 15 status: Delivering power
trap: pethPsePortOnOffNotification
PoE Port Detection Status: Unit 1/Port 16 status: Delivering power
etc.

Anyone have any ideas what could be wrong?

Brad
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2015, 02:28 PM
domingosd domingosd is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
domingosd has 10 reputation points
Default

hi bud you need to verify if you are pulling to much power if thats the case you need to define priority to "sacrifice "non critical users or distribute sets accross the stack
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:07 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.