Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Networking Products

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-09-2011, 04:55 AM
rjavier rjavier is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
rjavier has 10 reputation points
Default ERS2500 Hardware error ---- Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error----

Im having problem with my ers2500 switches which encountering this error show whenever you connect to the console.

Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error at 0x00005381
Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error at 0x00005380
Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error at 0x000053fb
Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error at 0x000053f9
Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error at 0x000053f8
Tucana MMU DRAM CG0.M0 CRC error at 0x000053f7

Once this occurs I will receive excessive timeouts when I ping the switch IP and will receive complaints from users that the application are having problems.
When I reboot the switch I see this error.
Test ROM Config - PASSED
Test FANs - PASSED
Test BCM565X Registers - PASSED
Test PHY Registers - PASSED
Test Internal Loopback - FAILED
Loopback error bitmap 19DBCD00000


Is this some hardware problem known to ers2500 because Im having more than 10 switches encountered this problem and in just two weeks I have 4 switches having this problem as well? Im worried that this might happen to the rest of my ers2500...
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2011, 07:39 PM
rchikaza rchikaza is offline
Aspiring Member
.
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
rchikaza has 10 reputation points
Default

My customer encountered same issue reported above after 1.5 years since installation and it is very high failure rate by now. ( more than 20% : 24 out of 120 units)
I have been working with Quality engineer on this matter and found two h/w failures so far.
1) SDRAM (Samsung) on mother board
Conducted investigation with Samsung and its result was "random failure"

2) Capacitors (Taepo)
Many of capacitors found as defective (distended) and conducted further investigation with Taepo and its test result was "influenced under heat environment for long period of time".
We still have not identified the root cause yet as we have not shipped out many defective units for analysis yet.
I suggest to perform GCIP these defective units so that it will help quicker root cause finding.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-10-2011, 09:42 AM
dthomps dthomps is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
dthomps has 10 reputation points
Default

I have experienced this failure as well, I RMA the units
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2011, 10:45 PM
sfincher sfincher is offline
Aspiring Member
.
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
sfincher has 10 reputation points
Default Senior PLM (ERS2500)

Hi Folks, we are aware of the "loopback failure" issue and although there has been some pockets of failures, this is not a widespread issue affecting large numbers of ERS2500 series switches. Please continue to raise RMA's and if any escallation of failures occur, contact me directly via email: sfincher@avaya.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-01-2012, 08:15 AM
dclaesson dclaesson is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
dclaesson has 10 reputation points
Default

Is´t any way to remotly find these units ?
It´s a big problem to restart all switches on site.

Thanks
/Dan
Reply With Quote
Reply

Tags
ers2500, hardware, test internal loopback, tucana

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:36 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.