Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2016, 10:44 PM
pthiru pthiru is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
pthiru has 10 reputation points
Default Understanding Display Capacity Report

Hi Team,

I have CM 6 reports and want to understand the following,

OPTIONAL FEATURES

G3 Version: V16 Software Package: Enterprise
Location: 2 System ID (SID): 1
Platform: 28 Module ID (MID): 1


SYSTEM CAPACITY

TOTAL LICENSED CAPACITY License
Used Available Limit
-----------------------
Station and Trunk Ports: 895 64105 65000
Station Capacity: 289 46 335

My understanding about Station capacity is 289 Ports are in use and i can add 46 more extension ports.

What should i do to add more ports (hundreds of ports). I am trying to understand different system reports. Please help.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2016, 10:08 PM
derekf derekf is offline
Whiz
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 26
derekf has 14 reputation pointsderekf has 14 reputation points
Default

It looks like you have 289 stations administered, to a max of 335 licensed stations. You would need to purchase additional station licenses from Avaya or your BP to expand beyond 335. The max capacity of stations also depends on the platform you are on (ex s8300, s8800, etc), so you should also take a look at "display system-parameters customer-options" to be sure of the max stations you can have on the current platform. Of course you also need to make sure you have sufficient hardware to accommodate additional stations such as DSP resouces and trunks.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-30-2016, 07:52 AM
pthiru pthiru is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
pthiru has 10 reputation points
Default

Hi,

Thank you so much for your suggestions. I tried to collect capacity information from Display Capacity Report. My understanding is

Station & Trunk Port Max is 65000
Trunk Port max is 24000
Station Port Max is 41000, is that correct. Please advise.

display capacity Page 7 of 13
SYSTEM CAPACITY

System
Used Available Limit
-----------------------
TRUNKS
Trunk Ports: 606 23394 24000


display capacity Page 8 of 13
SYSTEM CAPACITY
System
VOICE TERMINALS Used Available Limit
-----------------------
Station Records: 290 40710 41000


display capacity Page 9 of 13
SYSTEM CAPACITY

TOTAL LICENSED CAPACITY License
Used Available Limit
-----------------------
Station and Trunk Ports: 895 64105 65000
Station Capacity: 289 46 335

Thank You once again.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2016, 09:07 AM
derekf derekf is offline
Whiz
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 26
derekf has 14 reputation pointsderekf has 14 reputation points
Default

Yes, you can add 46 more stations before you'll need to engage Avaya or Avaya BP Sales / Sales Engineering to add additional licenses and possibly hardware to accommodate the number of stations you need to add (up to 41000 on your platform).
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2016, 10:48 PM
pthiru pthiru is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
pthiru has 10 reputation points
Default

Hi,

Thank you for spending your time to explain this.

Thanks and Regards
Pazani T
Reply With Quote
Reply

Tags
cm reports

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:00 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.