Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2017, 02:30 PM
andre253 andre253 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
andre253 has 10 reputation points
Default 1608 Boot cycle issue

Hi Guys,

We have a weird issue with the 1608 phones whereby if connected to a port with both data and voice vlans (data native, voice tagged) occasionally some phones go into a boot loop, this can happen after months of use and suddenly they get power cycled and start to play up.

When these same phones are connected to a native voice vlan port however, they work fine (sometimes they also need a craftclear but still bootloop on the data vlan once cleared).

Also, often once they have booted and logged on connected to the native voice vlan, I can re-connect them to the tagged port and they work fine!

On the Data DHCP scope we have -

242 = L2Q=0,L2QVLAN=14 (I did have the vlantest=60 but was advised to trim the dhcp options to minimum)

On the Voice DHCP (same server with a DHCP helper relay on the router) -

242 = MCIPADD=10.1.1.2,10.1.2.2,MCPORT=1719,HTTPSRVR=10. 1.1.2,10.1.2.2

This is because we have a failover IP Office server in a different site but I have tried without the second IP in the option.

Anyone have any ideas?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2017, 01:29 PM
under19 under19 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 7
under19 has 11 reputation points
Default

Was having the same issue with 1608s. I had to create a port on the switch with just the Voice VLAN and the phone would connect fine - Factory Reset - Reconnect on the port with strictly the Voice VLAN and then once it was reconnected I could replug it back into a port with Tagged Voice / Untagged Data. Happened randomly and to random phones, not sure as to why or a full solution but it worked and is still working.
Reply With Quote
Reply

Tags
1608, bootloop, dhcp, loop, vlan

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:03 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.