Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Office Contact Center

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-06-2015, 07:28 AM
lquimby lquimby is offline
Whiz
 
Join Date: Jan 2015
Location: Kansas City
Posts: 35
lquimby has 10 reputation points
Default Callback Simple IVR

So I have this working fine, However when you have a callback request it just uses the caller id of the caller. I see this being a problem if you are not able to input your number for the callback or speak your name. We would run into the scenario when the dialer calls the main number and we wont know who to ask for. Is it possible to get this changed to ask for the number?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2015, 10:27 AM
verma62 verma62 is offline
Brainiac
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 59
verma62 has 10 reputation points
Default

I think its possible, as in sample IVR you can additional prompt to collect the number where call back is required. I hope I got your question correctly.

However I am not able to make the sample call back ivr working, records are inserted in database without any errors but not getting the call. Any idea if I am missing any additional configuration required??
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2015, 01:17 AM
kruegerb kruegerb is offline
Genius
.
 
Join Date: Oct 2013
Location: Stuttgart-Germany
Posts: 276
kruegerb has 12 reputation points
Default

I have attached the latest version of the IVR script, please try if this works correctly creating the call jobs.
in IPOCC 9.1.4 the example script will be extended to collect the number via DTMF from the caller
Attached Files
File Type: zip callback.zip (2.5 KB, 87 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-24-2015, 02:40 AM
verma62 verma62 is offline
Brainiac
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 59
verma62 has 10 reputation points
Default

Thanks kruegerb,
It worked for me now, and I do observed the modifications made here for createccid.

I have to manually change one more thing i.e. topicId. I have assigned here my campaign id which I have created in dialer. After changing it to proper campaignId from database outbound call are made.

In case i dont change it, job is created but outbound call is not made as topicid is inserted against which no campaign is created in my dialer.

I don't understand in example why we are inserting topic id as no campaign is created by default in dialer for topics. Am I missing anything in the example?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2015, 12:56 AM
kruegerb kruegerb is offline
Genius
.
 
Join Date: Oct 2013
Location: Stuttgart-Germany
Posts: 276
kruegerb has 12 reputation points
Default

Call Jobs can also assigned only to a topic instead of campaign. This is also used in the call back solution from Web page via CGI server.
In UI only call jobs belonging to a campaign can be configured, but for call back no campaign is necessary
Reply With Quote
  #6  
Old 06-29-2015, 01:25 AM
verma62 verma62 is offline
Brainiac
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 59
verma62 has 10 reputation points
Default

Thanks Kruegerb,

I was under the impression that for making any outbound calls campaigns are necessary.

However thanks for your guidance on this, I will try check the same.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-01-2015, 12:31 AM
cdele cdele is offline
Hot Shot
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 13
cdele has 10 reputation points
Default

Just what to ask this question to clarify;

what is the meaning of this number

updatecount 23104002

inside odtrigger
Reply With Quote
  #8  
Old 07-08-2015, 02:50 AM
kruegerb kruegerb is offline
Genius
.
 
Join Date: Oct 2013
Location: Stuttgart-Germany
Posts: 276
kruegerb has 12 reputation points
Default

with this entry the UI and the dialer process gets the notification, that there is a new call job. Do not change the value!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-20-2015, 07:50 PM
cdele cdele is offline
Hot Shot
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 13
cdele has 10 reputation points
Default

Thank you very much.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-02-2016, 09:47 PM
sharm112 sharm112 is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 20
sharm112 has 11 reputation points
Default Callback dialer

Hello Guys, I have an issue where when customer leaves callback number. Dialer puts time as 03/02/2016 11:00 when callback number is left at anytime example : 02nd march 2016 3:00P.M. When i do a manual campaign - it puts date and time correctly as 02/03/2016 3:00 P.M.
Does script need to be modified so that it send the correct callback time to dialer or is it a bug ?.We are on 9.1.6 with IPOCC9.1(with critical Patch)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:01 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.