Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Contact Center Applications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2010, 07:06 AM
rsboom rsboom is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5
rsboom has 10 reputation points
Default CCE database full

We have a customer with CCE 4.1.1

The database ASMSData1 is full, how can we correctly delete/archive parts of the database so the customer has recent information. (it is limited to 4GB, due to sql express).

It there a simpel script to do this?

Many thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2010, 07:03 AM
pradeept pradeept is offline
Member
.
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8
pradeept has 11 reputation points
Default reply to cce database full

CCE 4.0 introduced a new database structure.

It’s design objectives were:
• Keep all relevant data for an interaction in the same physical location
• Archival of data should be automated if possible, with a manual override
• Archival of data should co-exist peacefully with a 24/7 operation of contact centre
• Reporting should interfere as little as possible with online CCE operation
• Reporting should work identically across current and archival data, combining databases as required
• Have third party reporting packages able to transparently use our mechanism

To achieve the above, the CCE 3.x ActiveInteractionData and ASMediaStore databases were combined into a new database subsystem fronted by the ASMSControl database. This in turn spawns and manages a series of ASMSDataX databases (where X=1,2,3 … ,n).

ASMSControl contains all the database code in the form of stored procedures, triggers and functions. It also contains some data:
  • <LI style="mso-list: l0 level1 lfo2" class=MsoNormal>cached summaries of presently active interactions
  • small amounts of relatively static reference data
It writes all detailed interaction based data into the current ASMSDataX database where it is stored permanently. Each of these databases contains data only – all code remains in ASMSControl, and all programs (mediastores and reporting) using the databases reference only ASMSControl. New empty ASMSDataX databases (each covering a future period) may be set up in advance. Detailed data for interactions occurring within the prescribed period will automatically end up in the corresponding ASMSData database.

This mechanism provides CCE with an on-the-fly ‘archival’ system that writes data once only. Reporting and other data retrieval functions address ASMSControl which decides which group of ASMSDataX databases to examine. Data retrieval then occurs across these databases, minimising impact on ASMSControl and the current ASMSData databases.

All mediastores and other database addressing servers now write to ASMSControl, not to other databases. ASMediaStore is no longer used. ActiveInteractionData remains only if detailed call event information is wanted from the IDS Server. If not, then it too disappears.

Throughout the ASMSControl and ASMSDataX databases all date and time fields are in UTC format, unless specifically noted as otherwise.

Future database code changes will affect only ASMSControl and will be applied by a system similar to our present database upgrade system. Less frequent data structure changes may apply to ASMSDataX databases. These will be automatically applied by ASMSControl - it knows the names and whereabouts of all the ASMSDataX databases. In this way all ‘archival’ databases will be kept current and reporting software will continue to be able to accurately scan historic data.

So putting it in a simple words, starting from CCE 4.0 onwards there is no option of purging or scripts that can be provided for data purging. Customer need to create new ASMSData database and have all the interaction stored in that database.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-19-2011, 03:24 AM
rsboom rsboom is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5
rsboom has 10 reputation points
Default

Thank you for your detailed reply! Will look into it and reply a little later...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2011, 02:54 AM
andreas1 andreas1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 3
andreas1 has 10 reputation points
Default

Or you can just upgrade to SQL full version (since SQL Express is supposed to be for lab environment) and don't worry about space limitations
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:50 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.