Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-30-2017, 07:47 AM
gsanadze gsanadze is offline
Brainiac
.
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 96
gsanadze has 11 reputation points
Default Skype for business massive installation

Imagine, customer wants to install S4B plugin on to 1000 PCs (not real case, but)

The question - is there any possibility to automate this process?

How to avoid manual 1000 times installation?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2017, 11:57 PM
kirchenlo kirchenlo is offline
Guru
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 195
kirchenlo has 15 reputation pointskirchenlo has 15 reputation points
Thumbs down

Hello,

my experience with SfB/Lync Plugin is that a mass deployment is not easily feasible. Due to the missing single sign using windows credentials.

You can deploy it automatically via a software distribution package but there are still manually task to do on the client pc side like user login and dial plan.

We had a customer who has done it for +/- 120 user, they development with the help of their internal developers a script that copied the dial plan (which is somewhere in the windows registry) and used a standard password and user id. For me it is actually not very easily to deploy maybe someone here in the forum has a better idea.

For me it is a pain to deploy actually with the possibilities which exists, like mentioned any idea welcome.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2017, 12:09 AM
kirchenlo kirchenlo is offline
Guru
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 195
kirchenlo has 15 reputation pointskirchenlo has 15 reputation points
Solution Delivered

Here two links from the knowledge base;

Installing Avaya Communicator for Microsoft Lync on multiple machines from a remote server

http://marketingtools.avaya.com/know...nMultiple.html


Configuring Avaya Communicator for Microsoft Lync

http://marketingtools.avaya.com/know...tegration.html

As you can see, installing the client form a software distribution tool is feasible, but to automate the configuration is in my opinion a real pain.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2017, 12:16 PM
mlarro mlarro is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 4
mlarro has 10 reputation points
Default

Yes,
You can install, change the configuration and customize to the user level using GPO, PowerShell or PQD Deploy.


PDQ Deploy is the easiest one and you can justify the cost pretty easy vs deploying one-by-one
https://www.pdq.com/blog/silently-in...-for-business/

https://support.pdq.com/hc/en-us/art...-applications-
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:35 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.