Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Enterprise PBX Communications Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-07-2019, 09:35 AM
dasbill dasbill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: SC USA
Posts: 3
dasbill has 10 reputation points
Default EC500 problem-January 7, 2019

An xmobile station is created and added to off-pbx-telephone station-mapping for an analog extension, the security codes match, etc. With EC500 enabled and calling the extension, the extension rings and the cell phone rings but when the cell phone is answered the call immediately disconnects on the cell phone but the extension continues to ring. I've also tried this with another cell phone number entered on the xmobile station sheet with the same result, the cell phone disconnects when answered but the extension continues to ring. It's not happening across our network as tested from a separate set up. A trace did not show anything that I'm aware of, the call seizes the trunk and member. It must be a setting I'm overlooking. Any ideas from the group? Thank you in advance! *Could this be related to Cellular Voice Mail Avoidance feature? It's not happening to any other EC500 set up within our system of over several hundred*

Last edited by dasbill; 01-08-2019 at 09:44 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2019, 10:32 AM
dasbill dasbill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: SC USA
Posts: 3
dasbill has 10 reputation points
Solution Confirmed Fix

Working as intended! Response from IAUG.org member: "We had the same issue. Interestingly enough you can answer the call on the cell phone if you let it ring a few times first. The fix was to change Cellular VM Detection from Timed to Message." *So I subsequently had the cell phone user answer on the third or fourth or other rings but not the very first or second ring. Worked fine.*
Reply With Quote
Reply

Tags
ec500

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:42 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.