Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-25-2019, 07:36 AM
kirchenlo kirchenlo is offline
Guru
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 195
kirchenlo has 15 reputation pointskirchenlo has 15 reputation points
Question SIP to ISDN Tandem call do not CLID on ISDN Lines

Hello,

I have astrange behaviour, when I receive a call via a SIP trunk and I like to sent this call to the ISDN PRI, it will not show the CLID of SIP far end destination.

Setup

Caller A ----> 3rd Party PBX ---> SIP Trunk ---> IP Office 500v2 R11 SP2 ----> ISDN Trunk ----> Caller B

Caller A is Extension 5300
Caller B (Called Number is 0621287210)

SIP Invite
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.40.22:5060;branch=z9hG4bKee2dfde57822a2dfa 132603c19016f0b
From: <sip:5300@192.168.40.12>;tag=6529327e
To: <sip:0621287210@192.168.40.12>

Call Information form Monitor
2019-02-25T16:27:29 2253553685mS CMTARGET: c0a8280c000681eb 40.426475.1 169528 SIPTrunk Endpoint: LOOKUP CALL ROUTE: GID=40 type=100 called_party=0621287210 sub= calling=5300@192.168.40.22 calling_sub= dir=in complete=1 ses=0

2019-02-25T16:27:29 2253553691mS CMARS: FOUND A SHORT CODE - short_code: 0XXXN - Tel: N - Called_Party: 621287210 - Line Group Id: 1
2019-02-25T16:27:29 2253553691mS CMARS: SetCurrentTarget: Short_Code: 0XXXN - Line_Group_ID: 1
2019-02-25T16:27:29 2253553693mS CMARS: FOUND LINE - Line Id: 1 - using line group id: 1 (code 0XXXN, line 1) - Called Number: 621287210 - Calling Number: 5300@192.168.40.22

ISDN Setup
2019-02-25T16:27:29 2253553694mS CMLineTx: v=1 CMSetup
Line: type=Q931Line 1 Call: lid=0 id=426478 in=0
Called[621287210] Type=Unknown (0) Reason=CMDRdirect SndComp Calling[] Type=Unknown Plan=Default
BC: CMTC=Speech CMTM=CallIndSigCon CMTR=64 CMST=Default CMU1=ALaw
Locale: cus
2019-02-25T16:27:29 2253553697mS ISDNL3Tx: v=1 peb=1
ISDN Layer3 Pcol=08(Q931) Reflen=2 ref=0011(Remote)
Message Type = Setup
InformationElement = BearerCapability
0000 04 03 80 90 a3 .....
InformationElement = CalledPartyNumber
0000 70 0a 80 36 32 31 32 38 37 32 31 30 p..621287210
InformationElement = Sending Complete
2019-02-25T16:27:29 2253553766mS ISDNL3Rx: v=1 peb=1
ISDN Layer3 Pcol=08(Q931) Reflen=2 ref=0011(Local)
Message Type = CallProceeding
InformationElement = CHI
0000 18 03 a9 83 81 .....
2019-02-25T16:27:29 2253553768mS CMLineRx: v=1
CMProceeding
Line: type=Q931Line 1 Call: lid=0 id=426478 in=0
BChan: slot=0 chan=1

As you see, I only have the Called Number in the ISDN Setup packet and no information about the calling number 5300? Anyone an idea?



Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2019, 12:06 AM
kirchenlo kirchenlo is offline
Guru
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 195
kirchenlo has 15 reputation pointskirchenlo has 15 reputation points
Question

I figured out when I use the following shortcode, the number will be included in the ISDN calling number field.

Shortcode
Code XXXXX
Feature Dial
Telephoner Number NSSi
Line Group <ISDN or ARS>

Now I have a CLID, but is there a way to modify that CLID? I need to add in front some digits?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2019, 08:29 AM
thiel2 thiel2 is offline
Genius
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 340
thiel2 has 50 to 99 reputation pointsthiel2 has 50 to 99 reputation pointsthiel2 has 50 to 99 reputation pointsthiel2 has 50 to 99 reputation points
Default

Telephone Number NS1234Si
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2019, 01:54 AM
kirchenlo kirchenlo is offline
Guru
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 195
kirchenlo has 15 reputation pointskirchenlo has 15 reputation points
Default

Unfotunately the prospose SC doesn ot work, do you have any other idea?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:22 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.