Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Office Contact Center

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2018, 05:32 AM
mqatatsheh mqatatsheh is offline
Brainiac
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 65
mqatatsheh has 10 reputation points
Default Bad Quality of Announcement when dialing topic number

We have installed IPOCC R10.1 and IPO500v2 10.1. When we call a topic we hear bad quality of announcement.*
This occur when playing announcement externally, when play it internally the announcement voice is very clear.
we confirmed .wav file format and everything seems normal.*

Any help is highly appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2018, 12:30 AM
mqatatsheh mqatatsheh is offline
Brainiac
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 65
mqatatsheh has 10 reputation points
Default

Hello ...

I see this is seen 37 times. is there any idea to solve this ?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2018, 11:42 AM
mqatatsheh mqatatsheh is offline
Brainiac
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 65
mqatatsheh has 10 reputation points
Default

Hello ...

Any idea ???

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2018, 10:04 AM
herna77 herna77 is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 12
herna77 has 10 reputation points
Default

Quote:
Originally Posted by mqatatsheh View Post
We have installed IPOCC R10.1 and IPO500v2 10.1. When we call a topic we hear bad quality of announcement.*
This occur when playing announcement externally, when play it internally the announcement voice is very clear.
we confirmed .wav file format and everything seems normal.*

Any help is highly appreciated!
Check audio is 16bits 8Hz mono .wav.
Check the correct codec g711

Application server recorder a 8bits and not is compatible.

Mexican Learnig
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2018, 01:08 PM
mqatatsheh mqatatsheh is offline
Brainiac
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 65
mqatatsheh has 10 reputation points
Default

Hi Herna77 ...

As I mentioned it's , not a .wav format issue because I used the default IPOCC announcment, the result is same.
that when I call the topic number internally (from local extension), the announcement voice is very good quality, and from externally when calling topic number (from mobile or any other external number), the announcement voice is very bad quality.
What’s I noted, now internally I have normal extension’s and Agent Extension’s, when calling the topic number from any normal extensions I hear the announcement with very good quality ( on System Status Active Calls this call using RTP Relay) . When calling the topic number from any agent phone the announcement quality is very bad and poor.(on System Status Active Calls this call using VCM)
And nothing changed when calling externally Poor quality when playing announcement and using VCM when monitor it on System Status Active Calls, so any call either is internal from agent extension or external using VCM have a Poor Quality when playing announcement.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2018, 04:34 AM
mqatatsheh mqatatsheh is offline
Brainiac
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 65
mqatatsheh has 10 reputation points
Default

@Herna77 ...

Any Updates Please ?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-21-2018, 07:49 PM
coreyprimeaux coreyprimeaux is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
coreyprimeaux has 10 reputation points
Default Similar issue

We have a very similar issue with external calls to our announcements. Very poor quality externally but very good internally. Any suggestions?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-22-2018, 12:33 AM
pspieg pspieg is offline
Hot Shot
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 22
pspieg has 10 reputation points
Default

This is a forum, most of the answers come from colleagues.
If you have an urgent matter with this, you should raise a ticket with the avaya helpdesk.

Regards, Peter
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:18 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.