Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-13-2013, 08:24 AM
arangj arangj is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
arangj has 10 reputation points
Question Polycom SoundStation2 Avaya

This is the setup I am using:

*AVAYA IP403 Office switch.
*Avaya 30 port IP400 Digital Station.
*IP office manager 5.2.

I got a SoundStation2 Avaya 2940 when I plug it in on a digital port I get no dial tone. It says ready but I get no dial tone. If I plug one of the regular phones we use (Lucent 4412D+) it takes the extension assigned to that particular port right away. Even if I delete the extension, and plug in my SoundStation2 the system won't recognize it.

It shows under IP Office Manager as an unknown IP Device which is weird because it is not an IP phone.

I don't know what to try now, I posted in the Polycom forum and they said to come here

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2013, 08:05 AM
pdgavin pdgavin is offline
Guru
.
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 167
pdgavin has 10 reputation points
Default Polycom SoundStation2 Avaya

That phone is not supported on the IP Office. I believe it is supported on the Avaya Communication Manager but not 100% sure about that, but it is definately not spported or recognized by the IP Office.

Pete

As an alternative you could buy the Avaya B149 or B159 because they plug into an analog port, as long as you have one available on your system. The 403 had 2 built in analog ports on the front and you can add 3 expansion modules, you already said you had one so you could add a phone8 to add 8 analog phone ports. We do not sell these anymore but you may be able to buy one from Authentic Avaya.

Pete
Reply With Quote
  #3  
Old 06-18-2013, 08:30 AM
arangj arangj is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
arangj has 10 reputation points
Default

Thanks for your response Pete.

What other options I have? I don't have any of the 2 POT ports available. What kind of (model) of speaker/conference phone could I get that would plug into one of the regular ports? What do you think?

I don't think buying a phone8 is an option.

Thanks again,

Jose
Reply With Quote
  #4  
Old 06-19-2013, 06:49 AM
pdgavin pdgavin is offline
Guru
.
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 167
pdgavin has 10 reputation points
Default Polycom SoundStation2 Avaya

A better option would be to upgrade the IP Office to an IP500v2 R8.1 and add a B179 conference phone.

Pete
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:24 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.