Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Office Contact Center

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2016, 05:40 AM
verma62 verma62 is offline
Brainiac
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 59
verma62 has 10 reputation points
Default Wait Announcement in Loop for position in queue

Hi All,

for retrieving the caller position in the queue I am using the sample script which gives the estimated wait time and position in queue. I am able to use that without any problem.

I have a requirement to announce the position of caller in queue continuously unless caller connects to Agent.

Normally for announcing wait music/announcement, I use the wait announcement which keeps on announcing the unless an Agent is free. If this announcement is for 30 seconds and Agents become available after hearing announcement for 5 seconds, remaining announcement is skipped and call is transferred to Agent.

If I have to announce the position in queue, I can't use wait announcement logic as I can't append the variable/tag in the announcement.

Below is the other way around which I can think of
1. calls come to main topic.
2. check if any agent is available in group, if available the transfer the call to Agent.
3. If no Agent is available in group send the call to IVR_wait. It calculates the position in queue and announces something like "your position in queue is " {position_in_queue}. and returns the call to topic.
4. In topic again call is routed to step 2- to check if any free agents are available. and step 3-4 are executed in loop unless call is transferred.

I am not sure if above logic can be implemented, or is there any better way to do this. Also I have below concerns in this logic.
1. If the way of looping the call using step 2,3 and 4 is achievable. I doubt there may be IPOCC limitation.
2. In case we send the caller to IVR_wait and immidiately any Agent becomes available, even then caller has to listen the complete announcement i.e. "your position in queue is " {position_in_queue} and only then he can be returned to Topic for transfer. But meanwhile if any Agent becomes available (while announcement is going on) and a different caller is transferred at that time, this may end up making caller to wait again and again.

Thanks,
Rajat Verma
Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2016, 12:50 AM
verma62 verma62 is offline
Brainiac
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 59
verma62 has 10 reputation points
Default

Dear All,

Have anyonce faced the challange for the wait announcement with announcing queue position as above mentioned. Kindly share your inputs, it will a really help.

Thanks,
Rajat Verma
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:17 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.