Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2016, 08:49 AM
rlansd rlansd is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 1
rlansd has 10 reputation points
Default two extensions on one phone

Looking into doing two extensions on one phone. I have to keep the lines separate as they will be for two different companies we have and the person needs to know which company they are getting the call for and has to go out as that same company name. This will be IP office 9.1 on a 9608 phone

My original though was simple bridged appearance on the existing line, but it doesn't ring when dialed or let me use the extension to dial out.

I have been read on most items and just not seeing what I am missing. Any suggestions would be helpful.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2016, 01:26 PM
thiel2 thiel2 is offline
Genius
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 353
thiel2 has 50 to 99 reputation pointsthiel2 has 50 to 99 reputation pointsthiel2 has 50 to 99 reputation pointsthiel2 has 50 to 99 reputation points
Default

Have Company-A's numbers point to a Hunt Group named Company-A.
Have Company-B's numbers point to a Hunt Group named Company-B

Put the extension that will be answering in both groups.

When a call comes in, the display indicates which company's number is ringing.

Program Company A's lines into their own outgoing line group (if Analog lines)
Program Company B's lines into a different outgoing line group (if Analog lines)
Create an ARS table that uses Company A's line group (if Analog lines) or sends Company A's outgoing Caller ID (if PRI)
Create an ARS table that uses Company B's line group (if Analog lines) or sends Company B's outgoing Caller ID (if PRI)

Create a short code 9N/Dial/N/Company A's ARS table
Create a short code 8N/dial/N/Company B's ARS table

Dial 9 and the outgoing telephone number to call out as Company A
Dial 8 and the outgoing telephone number to call out as Company B
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2016, 01:54 PM
weiss1 weiss1 is offline
Genius
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 333
weiss1 has 11 reputation points
Default

For the incoming part you can also use the 'Tag' field in ICR. Write in what you want displayed, i.e. A.C.M.E. or Corp., whatever you named it. Point the number to the phone or extension as you would do it normally.

This info is displayed on the phone. During ringing, call and even when transferred to another extension. That way even this person knows what 'main number' was called.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:35 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.