Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-19-2018, 10:57 AM
griff216 griff216 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 1
griff216 has 10 reputation points
Default IP Office AA issues

I currently have a system that we have changed the lines from ringing directly to the phones to an auto attendant. It is an IP 500 v2 running the latest version of 9.1 on both the manager and the vmpro software. The customer is complaining that the voicemail is cutting out when you listen to the auto attendant. I have tested the phone lines with my buttset and the phone lines are working perfectly, but when you call in from an outside line and listen to the auto attendant, if there is any background noise whatsoever it will cut out. I initially had embedded voicemail in the system setup and after troubleshooting with my vendor they said they thought it was the SD Card and control unit so they actually replaced these as the system was only in for 6 months. After reinstalling the issue continued on the new card and after a month of changing settings and such the issue remains. I have attempted to check line settings and a number of things to no avail., I even checked that it wasn't the auto attendant recording and I checked it through the shortcode that was programmed and it worked perfectly. I practically screamed into the phones trying to get the system to cut out and nothing it played right through as it should. The only time the AA half duplex's is when you call from outside. I have worked with the vendor of the phone lines and they saw no issues and even dispatched a tech and they found nothing as well. I was on-site for both of these things and can verify he tested it entering the building with no issues, everything seems perfect. I am stuck and my customer is getting very frustrated.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2018, 09:10 AM
mbrodbeck mbrodbeck is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 5
mbrodbeck has 10 reputation points
Default Impedence Match the lines

Have you tried to impedance match the lines? Auto or Manual?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2018, 08:37 AM
dwilliams500irl dwilliams500irl is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Indianapolis, IN
Posts: 6
dwilliams500irl has 10 reputation points
Default

Have you checked the gain settings on the analog trunks? I recently had an issue similar to this in regards to ambient noise causing the call to go into half-duplex. The gains on the trunks were set way down.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:47 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.