Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Contact Center Applications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2012, 07:41 PM
sfitzg sfitzg is offline
Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 190
sfitzg has 10 reputation points
Default AACC AAAD on Citrix

What is the recommended way to install AAAD on Citrix?

Investigating this it would appear that using click.oncve and publishing may not be the best way due to replication of the application for each user.

The alternative is to copy across the client directory and make CCAD available to users via a shortcut.

Any thoughts anybody?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-30-2012, 02:36 AM
phemming phemming is offline
Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Birmingham,UK
Posts: 150
phemming has 10 reputation points
Default

Hi Simon,

We did investigate this, but as we don't have Citrix in the lab had to try on a customer site. We were not very successful (although we tried with NES CC6 and haven't pursued since). The issue is the one-click technology used by .Net as it looks like it has to be associated with a user profile so it has to be installed on a per user basis.

Eventually we came to a compromise and switched off the agent logging as it that was causing disk space issues (400 agents each with 5 log file folders on citrix servers).
I also seem to recall that we had the customer configure the agents citrix profile so that they always initially connected to the same server in the cluster
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2012, 11:12 AM
stphnwd's Avatar
stphnwd stphnwd is offline
Brainiac
.
 
Join Date: Jan 2011
Location: USA
Posts: 52
stphnwd has 10 reputation points
Default

You can only use the client folder on Citrix. Just search the AACC PDF Index for Citirx.

You must also account for the SignalProtocol registry key on the Citrix platform.

My Computer Mode is not supported on Citrix.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2013, 07:00 AM
phemming phemming is offline
Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Birmingham,UK
Posts: 150
phemming has 10 reputation points
Default

The SignalProtocol key is only valid for CM according to docs

We've a customer who is publishing AAAD on Citrix as described in the docs, but on first launch every time it fails authentication, re-running the second time and AAAD launches succesfully, any ideas appreciated
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2013, 02:29 PM
sfitzg sfitzg is offline
Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 190
sfitzg has 10 reputation points
Default

Paul,

My Citrix installation never got past UAT as AACC was deemed 'not fit for purpose' by the customer. However on other sites the customers just scripted pushing out the appropriate registry key as Avaya recommendation of a separate OU is just impractical.

In you instance are you inferring that the configuration you have should not require that registry key? If this is the case, on first startup it may be that the sequence of startup is that the check on the registry key occurs before it has downloaded the configuration for the first time. Honestly just a guess.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2013, 03:18 AM
phemming phemming is offline
Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Birmingham,UK
Posts: 150
phemming has 10 reputation points
Default

Thanks Simon, it happens every time a client launches. My customer is happy to go with it as is at the moment and wait for 6.4 where the deployment should hopefully be simpler due to the "Single AAAD installation instance on PC" option. - I wont be around to find out though as I'm leaving BT at end of month for a life of leisure
Reply With Quote
  #7  
Old 06-23-2013, 01:58 PM
sfitzg sfitzg is offline
Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 190
sfitzg has 10 reputation points
Default

Hi Paul,

Congratulations on moving on to a life of leisure. Thanks for all your help, you got me out of moe than one jam.

Simon
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:30 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.