Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-18-2018, 03:18 AM
pibirm pibirm is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
pibirm has 10 reputation points
Default CM 5.2 and Deskphone 9608 - No Ring -

Hello at all,
I have a very difficult problem to solve.

The basic elements are these:
ACM 5.2 and deskphone 9608 (alias 9630).

The ACM is at the last revision (patch 21656 for 02.1.016.4) and the deskphones have FW 6.6401.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++
Operating system:Linux 2.6.18-128.AV7cPAE i686 i686
Built:Jan 22 07:33 2010

Contains:02.1.016.4
CM Reports as:R015x.02.1.016.4
CM Release String:S8800-015-02.1.016.4

UPDATES:
Update ID StatusTypeUpdate description
------------------------------- ------------ ------- ---------------------------
02.1.016.4-21656 activatedcoldpatch 21656 for 02.1.016.4

KERNEL-2.6.18-128.AV7c activatedcoldpatch 2.6.18-128.AV7c for 0

Platform/Security ID StatusTypeUpdate description
------------------------------- ------------ ------- ---------------------------


CM Translation Saved:2018-05-28 23:11:55

CM License Installed:2014-01-16 12:00:27

CM Memory Config:Extra Large
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++


The problem is this:

calling the 9608 deskphones does not ring and the display does not change, but the caller hears the call control tone (as if everything was ok).

Doing a reset on the 9608 (detaching and reattaching the LAN cable) the situation returns to normal.

Randomly some deskphones reoccur the problem and to delete it you need to reset again.



We have seen that when the deskphones work the "status station" is:

ADMINISTERED TYPE : 9630
CONNECTED TYPE : 9608

SERVICE STATUS : IN-SERVICE/ON-HOOK
TCP SIGNAL STATUS : CONNECTED


Instead when deskphones do not work the "status station" is this:

ADMINISTERED TYPE : 9630
CONNECTED TYPE : N/A

SERVICE STATUS : IN-SERVICE/ON-HOOK
TCP SIGNAL STATUS : CONNECTED


From the tracks "list trace station ..." everything seems ok even when the deskphones do not ring, as you can see below:

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
list trace station 1882022 Page1

15:29:57 Calling party station1582997 cid 0xc3a
15:29:57 Calling Number & Name 1582997 test
15:29:57 dial 1882022#
15:29:57 ring station1882022 cid 0xc3a
15:29:57 G729A ssff ps:30
rgn:91 [26.90.127.253]:2136
rgn:29 [26.56.126.49]:2060
VOIP data from: [26.56.126.49]:2060
15:30:08 Jitter:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0: Buff:12 WC:1 Avg:0
15:30:08 Pkloss:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0: Oofo:0 WC:0 Avg:0
VOIP data from: [26.56.126.49]:2050
15:30:09 Jitter:1 0 0 0 0 0 0 0 0 0: Buff:15 WC:8 Avg:1
15:30:09 Pkloss:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0: Oofo:0 WC:0 Avg:0
VOIP data from: [26.56.126.49]:2060

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++

The LOG (Denial Events) on the Communication Manager report this information:


20180615:093819280:217865723:capro(32074):MED:[ denial event=2081 IP FURQ-Invld sta state d1=4d25 d2=26.90.127.248]


2081 à IP Softphone in shared control configuration with DCP is forced unregistered because softphone switched to invalid state.

BUT THIS DOES NOT HAVE A SENSE ....


Has anyone had the same problem? Or similar?

Thanks in advance/Mauro
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2018, 11:26 AM
hurdk hurdk is offline
Brainiac
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 64
hurdk has 11 reputation points
Default

Is someone or something else logging this phone in somewhere else? Perhaps its a softphone on someones laptop or pc?

Have you tried to remove the station wait 5 minutes and add it back?

If you are not using it as a softphone then make sure that option is turned off or diabled on the station form.

Just a few thoughts....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:30 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.