Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Mobile Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-25-2015, 07:59 AM
darnes darnes is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
darnes has 10 reputation points
Default Communicator for Android Autoconfig via webpage

We are moving to Avaya Communicator for Android and iPhone. We are on CM 5.2.1 and using the CES set up for Communicator. We have mixed Android and iPhone use. In the initial test of our Android phones we configured them manually and then set up the web autoconfig. The autoconfig works great on the iPhones but, on the Androids that have not been set up manually at first we are missing the voicemail options. Here is a copy of what we have in our config file (with changes made for privacy).

## CES
SET CESENABLED "1"
SET CESUSERNAME ""
SET CESPASSWORD ""
SET CESSRVR "ourcesserver.com"
SET CESPORT "7777"
SET CESSECURE "1"
## MESSAGING
SET ESMENABLED "1"
## CONFERENCE
SET CONFERENCEENABLED "0"
## SUPPORT
SET SUPPORTEMAIL "ithelpdesk@ourcompany.com"
## PRESENCE
SET PRESENCEENABLED "0"
## VIDEO
SET VIDEOENABLED "0"
## ANALYTICS
SET ANALYTICSENABLED "1"
## STATION SECURITY
SET STATION_SECURITY_ENABLED "0"
## TELEPHONY SETTINGS Using automatic configuration 66 Administering Avaya Communicator for Android, iPad, iPhone, and Windows May 2015 Comments on this document? infodev@avaya.com

SET EC500ENABLED "1"
SET FNUSAC "5555555555"
SET FNUSACCANCEL "5555555554"

Can anyone help?

Thanks

Derik
Reply With Quote
  #2  
Old 06-25-2015, 01:50 PM
darnes darnes is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
darnes has 10 reputation points
Default Solution!

Found the solution after the 3rd set of eyes checked our CES set up. The problem was in the user config on CES. Under the "Voice Messaging" section we discovered that the Server was set to No Server. Once we changed this, had the test phone log out and then back onto CES in Communicator they saw the voicemail options.

Looks like we choose a test user that was incorrectly setup long ago.
Reply With Quote
Reply

Tags
android, autoconfing, communicator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:14 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.