Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2014, 10:43 PM
peter294 peter294 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
peter294 has 10 reputation points
Default IPSI- abnormal ping result

Each exclaimation is seperated with a period. Is this normal ? Speed/Duplex settings is set to 100M/full at both end of the physical link.


blr-sa-itep0401#ping 172.25.66.91

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 172.25.66.91, timeout is 2 seconds:
!..!.
Success rate is 40 percent (2/5), round-trip min/avg/max = 1/4/8 ms
blr-sa-itep0401#ping 172.25.66.91 re 50

Type escape sequence to abort.
Sending 50, 100-byte ICMP Echos to 172.25.66.91, timeout is 2 seconds:
!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.!.
Success rate is 50 percent (16/32), round-trip min/avg/max = 1/1/1 ms
blr-sa-itep0401#ping 172.25.66.93
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2014, 08:39 AM
mlombardi1's Avatar
mlombardi1 mlombardi1 is offline
Legend
 
Join Date: Sep 2010
Location: New York
Posts: 433
mlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation pointsmlombardi1 has 25 to 49 reputation points
Default

I think an exclamation point indicates a reply. I'd console into the IPSI and doublecheck the speed/duplex directly from the board. It may not match what CM displays.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2015, 02:56 PM
rossmitch rossmitch is offline
Hot Shot
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 15
rossmitch has 10 reputation points
Default

A useful command to use to double check speed and duplex of the IPSIs to see both what they are configured to and what they have negotiated to if you are on the newer versions of CM (5 and above I think it was) is the Status QOS command

Last edited by rossmitch; 01-02-2015 at 02:59 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2015, 02:33 AM
adel3 adel3 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 5
adel3 has 10 reputation points
Default

if the CM is versin 6 and + enter the command >>>> status qos-parameters ipserver-interface all . it will show the actual values of speed nad duplex
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2015, 10:16 AM
mburke mburke is offline
Hot Shot
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 13
mburke has 11 reputation points
Default

I thought, depending on version that this was normal operation resulting from a safeguard built into the IPSI's to prevent DOS attacks. All of my IPSI's react this way and they are functioning normally.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:38 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.