Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Telephones, Adjuncts, and Adapters

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-23-2015, 11:40 AM
steph118 steph118 is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
steph118 has 10 reputation points
Default 1120e with "dead" expansion modules (ntys08)

Hoping someone else has experienced this and could suggest potential causes of our problem.

We are experiencing problems at one of our sites with expansion modules going blank sporadically. Anywhere from 1-4 weeks after installing an expansion module on a user's phone it goes blank (no power at all, not just loss of programming). Restarting the phone sometimes brings the module back on but it is temporary. We've taken "broken" expansion modules and plugged them in elsewhere and they work fine (I've got one beside me now).

We have many sites with many 1120e phones in service and this is only happening at one location. We suspect it is a power related issue but have not been able to confirm this. The site is remote and having to send techs is dragging the process out. We are considering putting a power conditioner on a few phones to see if this clears it up, assuming the sites power supply is the cause. Grasping at straws a bit.

edit: These phones are using power adaptors. We have PoE at a few locations but not where the problem is occurring.

Last edited by steph118; 07-23-2015 at 11:44 AM. Reason: Additional information
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2015, 08:25 AM
dmeski dmeski is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
dmeski has 10 reputation points
Default 1140e with Add On Module

I have the same issue at a Hospital Campus. This is 6.0 CS1000MG configuration. We have changed the phones, changed the sidecars, changed the power supplys, changed the switch ports, changed to a different Cat 5 station cable, upgraded the firmware to the latest, double checked to be sure we were not supplying dual power, and the problem still persists. I have done same thing and took a "side car" that failed, and hooked it up to the PBX room phone and it has worked fine for the last 6 weeks. I would sure like to get to the bottom of this as it is consuming a lot of tech time.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-26-2015, 04:18 PM
gwebster gwebster is offline
Guru
.
 
Join Date: Mar 2010
Location: Ottawa
Posts: 138
gwebster has 25 to 49 reputation pointsgwebster has 25 to 49 reputation points
Default

A new release of software was posted at the beginning of July. The ReadMe indicates "GEMs go blank on 1140 sets randomly" as one of the resolved items.
Reply With Quote
Reply

Tags
1120e, expansion, ntys08, power, screen

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:12 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.