Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Small and Medium Business Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-01-2014, 04:54 AM
ferna236 ferna236 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
ferna236 has 10 reputation points
Unhappy Avaya calls over VPN dropping after 30 seconds

I hope this is the right place to post this:

I am having trouble with site-to-site VPN setup. Each site has an IP office 500. I seem to have set up the tunnel but when I try making calls to the other end, the calls disconnect after exactly 30 seconds. I have tried googling and what not, but haven't come up with a solution. I've tried disabling H.323 inspection on firewalls at both ends (A Cisco ASA and a SonicWall) but with no results. No matter what I try, the problem doesn't seem to go away. Is there something I'm overlooking. Since the calls disconnect at almost exactly 30 seconds, I'm guessing the problem is with our Avaya systems and not with the firewalls.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-06-2014, 03:26 PM
zakabog zakabog is offline
Genius
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 300
zakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation pointszakabog has 25 to 49 reputation points
Default

Which end has the PBX? Do the H.323 phones work fine from that side calling out and not going over the VPN?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2014, 09:19 AM
richa164 richa164 is offline
Guru
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 131
richa164 has 23 reputation pointsricha164 has 23 reputation points
Default

Have you got rtp keep alive enabled on the ipo
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2014, 02:26 AM
nash's Avatar
nash nash is offline
Brainiac
.
 
Join Date: May 2010
Location: Manchester, UK
Posts: 82
nash has 15 reputation pointsnash has 15 reputation points
Default

If the calls traverse a firewall such as Sonicwall or Cisco, then make sure that "Inspect H323 packet" and/or "Enable H.323 Transformations" is disabled?
__________________
Andrew Nash | Global SMB Services Leader | Global Support Services | Avaya |
Reply With Quote
  #5  
Old 08-20-2015, 02:17 AM
ferna236 ferna236 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
ferna236 has 10 reputation points
Default

So apparently it was a problem with the 9621G firmware. Upgrading the firmware on the phones fixed the issue.
Reply With Quote
Reply

Tags
disconnect, seconds, thirty, voip, vpn

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:09 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.