Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2011, 01:27 AM
asiddi asiddi is offline
Whiz
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
asiddi has 10 reputation points
Default CM6.0 backup (S8300D/G450)

Hi All,

I have 2 systems running CM 6 with latest patches for System Platform and CM on S8300D Server with G450 gateways...I am unable to take backup like i used to do with older CM5 and earlier releases through ftp in pub folder. Attached screenshot shows the error i m getting when trying to backup. Backup is not happening through any ID (admin, customer, LDAP, dadmin, anonymous), on one of the systems, customer have an sftp server and I can backup to that sftp server easily but i cannot take a backup on pub folder.
When I try to access ftp://<ip-address>/pub it asks for a username and password...

I have another CM6 installation running on common server and on those servers backup is just like it used to be with Cm5...but i am facing the issue with S8300D servers...please help me out
Attached Images
File Type: jpg backup1.jpg (16.0 KB, 51 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2011, 02:43 AM
asiddi asiddi is offline
Whiz
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
asiddi has 10 reputation points
Default

hi...please help me out...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2011, 06:47 PM
hongc hongc is offline
Hot Shot
.
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 20
hongc has 10 reputation points
Default

I am getting an engineer to look into this soon.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2011, 06:58 AM
aa1 aa1 is offline
Guru
.
 
Join Date: Feb 2010
Location: Budapest - Hungary
Posts: 144
aa1 has 20 reputation pointsaa1 has 20 reputation points
Default refusing to run with writable anonymous root

The screen shot is too small to read the text carefully. However, I assume the error message is "refusing to run with writable anonymous root".

I tested this in the lab and I am able to reproduce and get the above error message. in prevoius releases of Communication Manager similar problem was reported. The Avaya Knowledge base article was written for this "KB01032722".

I followed the steps and I managed to get the FTP backup working. The activity would need to be performed using root permissions. I suggest you contact Avaya Support line requesting assistance.

You may also use "scp" instead as a workaround

hope this helps.
Arbi
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2011, 03:24 AM
asiddi asiddi is offline
Whiz
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
asiddi has 10 reputation points
Default

u read it correctly, unfortunately it didnt let me upload the bigger image...anyways, the KB01032722 u mentioned is for CM4, is it applicable to CM6 as well? see, i have one CM6 system running on HP common server and I can do ftp like i used to with CM5...but i have 3-4 S8300D based systems on CM6 and all of them are not letting me take the backup using ftp..

it may sound foolish but i dunno how to use scp, can you please give me some outlines???

thanks for your help
Reply With Quote
  #6  
Old 11-15-2011, 12:03 AM
hongc hongc is offline
Hot Shot
.
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 20
hongc has 10 reputation points
Default

scp source destination

example: scp a xln file from /var/home/ftp/pub/xln to the same directory on another server with ip 192.11.13.14, and the login id you have for the destination server is 'dadmin'

From the Linux: scp /var/home/ftp/pub/xln dadmin@192.11.13.14:/var/home/ftp/pub

Hope it helps.

Tristan
Reply With Quote
  #7  
Old 11-15-2011, 10:31 PM
asiddi asiddi is offline
Whiz
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
asiddi has 10 reputation points
Default

thanks for the reply, but it is not letting me take backup at the first place...first i need to take backup only after that i would be able to do the rest...how to do that?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-05-2011, 07:48 AM
selvanivan selvanivan is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
selvanivan has 10 reputation points
Default

HI

I'm having the same problem S8300D/G430, can't save backup to /pub directory. Did you find a solution?

Selvan
Reply With Quote
  #9  
Old 12-06-2011, 01:30 AM
aa1 aa1 is offline
Guru
.
 
Join Date: Feb 2010
Location: Budapest - Hungary
Posts: 144
aa1 has 20 reputation pointsaa1 has 20 reputation points
Default CM6.0 backup (S8300D/G450)

Hi asiddi: what exactly do you mean by "it's now allowing me to backup"? Are you getting a different error message now? If you're getting the same error message, that's because you are using FTP. You may still use the backup option, but instead of the FPT option in the drop down list, you may use SCP. this will use a different protocol. I've tested this in our lab and it should work. Please test it using SCP (instead of the FTP) on the same backup page. Please note that in the folder, you will need to specificy the full directory name: which would be: /var/home/ftp/pub/ inclusing all the slahses.

Hi Selvan, if you also have the same error using FTP, try using SCP. if that works, then you would need to open a ticket with Avaya support team and request assistance. the details are in one of my previous posts.

thanks
Arbi
Reply With Quote
  #10  
Old 12-27-2011, 05:24 AM
asiddi asiddi is offline
Whiz
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
asiddi has 10 reputation points
Default

thanks aa1, i managed to find this out....along with this, in login we'll have to use dadmin/admin to take backup...it wont let you backup with anonymous....but this ftp and anonymous account works if u r using HP servers...the issue is only with S8300D server..thanks for the help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:32 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.