Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2012, 05:19 PM
shankarp shankarp is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 15
shankarp has 10 reputation points
Default Cm 3.x upgrade to 6.1

Hi all ,

We have a cm upgrade from 3.x.
Can I just backup the 3.x transulations and restore to cm 6 ?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-12-2012, 06:20 AM
mskinner mskinner is offline
Genius
.
 
Join Date: May 2010
Posts: 209
mskinner has 10 reputation points
Default

You can backup your translations as a CM3 and restore them after upgrading to CM6. This would be considered a translation only upgrade.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2012, 07:15 AM
shankarp shankarp is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 15
shankarp has 10 reputation points
Default

Thanks for the reply.
Just wondering why the cm upgrade document dint mention this,
It says we need to upgrade 3 to 4.0.5 and then upgrade to 6.2?
Are they taking about full upgrade (translation,server and security files) ?
Once again thanks for the reply.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2012, 07:18 AM
shankarp shankarp is offline
Hot Shot
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 15
shankarp has 10 reputation points
Default

Are there any other important files other than cm translation in a cm database?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2012, 05:09 AM
aa1 aa1 is offline
Guru
.
 
Join Date: Feb 2010
Location: Budapest - Hungary
Posts: 144
aa1 has 20 reputation pointsaa1 has 20 reputation points
Default Cm 3.x upgrade to 6.1

Backing up the CM translations from CM 3.x and plugging them to CM 6.x might not be the best choice. Although CM translations are backward compatibile, however, there are serveral changes done from CM 3.x to CM 6.x data structures and just plugging the CM 3.x translations to CM 6.x might introduce translation corruption and in worst case scenario get one to either rebuilt the whole CM administration, or choose an alternative method. 1st, you would need to upgrade to CM 4.0.5, then install pre-upgrade patch and then backup the translations. I recommend following the Avaya recommendation. Please take a look at the upgrade path below

Upgrade paths
**************
Release 3.x.x (all other servers): Upgrade to Release 4.0.5 and then install a preupgrade service pack before you upgrade to Release 6.2.

What's New in Avaya Aura™ Communication Manager, Avaya Servers and Media Gateways for Release 6.0 (Page 32)
http://support.avaya.com/css/P8/documents/100107660



I replied to a similar question. You might find additional links and documents there:
http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=1550


hope this helps.
Arbi
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:57 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.